Politika arhiva vesti 10.10.2017

Turski tok plovi do Srbije

Slobodna Evropa 10.10.2017
Nakon što su prvog dana zvanične posete turskog predsednika Srbiji imali u Beogradu tet-a-tet sastanak i potpisali niz bilateralnih sporazuma, šefovi država Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan prošetali su beogradskom tvrđavom… »

Snažna podrška Švedske i Finske putu Srbije ka EU

B92 10.10.2017
Beograd -- Švedska i Finska snažno podržavaju evropsku perspektivu Srbije, poručili su danas u Beogradu ministri spoljnih poslova dve zemlje Margot Valstrom i Timo Soini. "Finska i Švedska se oko toga slažu i možete se osloniti na nas... Ovo je… »

Makalister poziva EU da otvori nova poglavlja sa Srbijom

RTS 10.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove EP i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Makalisterom tokom prve posete Briselu od preuzimanja te dužnosti i tom prilikom poručila da Srbija ulaže velike napore u… »

Danas:Ako Đilas bude kandidat za gradonačelnika, možda i parlamentarni izbori

Beta 10.10.2017
Uz beogradske mogli bi biti održani i vanredni parlamentarni izbori ukoliko bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas bude kandidat opozicije na izborima u glavnom gradu, preneo je u utorak list "Danas" pozivajući se na izvore bliske vrhu Srpske… »

Turska i Srbija potpisale 12 sporazuma

RTV 10.10.2017
BEOGRAD - Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan potpisali su danas Zajedničku političku deklaraciju o osnivanju visokog Saveta za saradnju između Srbije i Turske, a ministri vlada dve zemlje nakon toga su potpisali još… »

Srpska pevačica posle vađenja silikona iz usana prolazi kroz pakao, po gradu šeta sa maskom na licu! (foto)

Press 10.10.2017
Iako su se neke njene koleginice vrlo brzo oporavile nakon ovog zahvata, Aleksandra prolazi kroz pravu dramu. Foto: Telegraf.rs I dok se neke žene sa javne scene "prepumpavaju" silikonima i misle da je to u redu i da lepo izgleda, jedna od njih shvatila… »

Ljajić: Odnosi Srbije i Turske podignuti na strateški nivo

Beta 10.10.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da su odnosi Srbije i Turske podignuti na strateški nivo. On je u Beogradu na Poslovnom forumu Srbija-Turska kazao da je "ovo period najboljih odnosa" te dve zemlje. "Na… »

Ahmetaj: Kosovo i Katalonija nisu isto, šŠpanija i Ukrajina jesu

Blic 10.10.2017
Bivša kosovska ministarka za evrointegracije Mimoza Ahmetaj smatra da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nešto potpuno drugačije od katalonskog scenarija i da je, kako kaže, svaka namera Srbije da Kosovo poredi sa drugim slučajevima u… »

Morvai: Katalonija i Kosovo - različiti konteksti i odnos snaga

Večernje novosti 10.10.2017
Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai smatra da u slučaju Kosova i Katalonije možda postoje paralele i sličnosti, ali je ključno različit kontekst i odnos snaga. Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai smatra… »

Nikada neću oprostiti Slobi! Kija stavila tačku na njihov brak, pa Radanoviću poslala poruku od koje bride uši!

Press 10.10.2017
- Ovo što sam doživela se ne može oprostiti - poručila je Kija Kockar. Foto: Telegraf, A. Nalbantjan Kristina Kija Kockar se u seksi izdanju pojavila na promociji energetskog pića "Koks" u beogradskom klubu "Bank", i tom prilikom je svom suprugu… »