Politika arhiva vesti 10.10.2017

Turski tok plovi do Srbije

Slobodna Evropa 10.10.2017
Nakon što su prvog dana zvanične posete turskog predsednika Srbiji imali u Beogradu tet-a-tet sastanak i potpisali niz bilateralnih sporazuma, šefovi država Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan prošetali su beogradskom tvrđavom… »

Tresla se Raška: Slab zemljotres na jugu Srbije

Press 10.10.2017
Potres se osetio nekoliko minuta posle 8 časova. Printskrin: Google Maps Zemljotres magnitude 2,9 jedinica Rihterove skale registrovan je jutros u 08.12 u regionu mesta Raška. Zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u… »

Brnabić: Srbija želi da podrži EU, a ne korist; Moskva nije smetnja; ZSO kičma sporazuma

Večernje novosti 10.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić prenela je danas poslanicima Spoljnoplitičkog odbora Evropskog parlamenta odlučnost Srbije da napreduje ka svom strateškom cilju - ulasku u EU. Premijerka Srbije Ana Brnabić prenela je danas poslanicima Spoljnoplitičkog… »

"Danas": Ako Đilas krene, možda i parlamentarni izbori

B92 10.10.2017
Beograd -- Uz beogradske, mogli bi biti održani i vanredni parlamentarni izbori ukoliko bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas bude kandidat opozicije u Beogradu. Tako bar piše list "Danas" pozivajući se na izvore bliske vrhu Srpske napredne… »

Erdogan i Vučić potpisali deklaraciju o osnivanju Visokog političkog saveta za saradnju

Beta 10.10.2017
Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan potpisali su danas u Beogradu zajedničku deklaraciju o osnivanju Visokog političkog saveta za saradnju Srbije i Turske, a predstavnici dve vlade više sporazuma o saradnji. Srbija i… »

Neformalni deo posete turskog predsednika: Kalemegdan, đevrek i bicikl sa posvetom na dar (video/foto)

Blic 10.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je bio domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, a deo nakon zvaničnog obraćanja u Palati Srbija i potpisivanja sporazuma, bio je rezervisan za šetnju Kalemegdanom, turske specijalitete i svečanu… »

Ljajić: Odnosi Srbije i Turske podignuti na strateški nivo

Beta 10.10.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da su odnosi Srbije i Turske podignuti na strateški nivo. On je u Beogradu na Poslovnom forumu Srbija-Turska kazao da je "ovo period najboljih odnosa" te dve zemlje. "Na… »

Ahmetaj: Srbija treba da prestane da upoređuje Kataloniju i Kosovo

EurActiv 10.10.2017
Sa jačanjem napetosti u Kataloniji posle referenduma o nezavisnosti, Srbija je optužila međunarodnu zajednicu za dvostruke aršine kada je reč o Kosovu, iako je nezavisnost Kosova potpuno drugačija stvar, smatra bivša kosovska ministarka za EU… »

Morvai:Katalonija i Kosovo-različiti konteksti i odnos snaga

RTV 10.10.2017
BEOGRAD - Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai smatra da u slučaju Kosova i Katalonije možda postoje paralele i sličnosti, ali je ključno različit kontekst i odnos snaga. "Slučaj Katalonija odvija se u jednoj članici Evropske… »

Erdogan: Saradnja Beograda i Ankare ključna za Balkan

Blic 10.10.2017
Turska i Srbija su dve ključne zemlje na Balkanu i njihova saradnja je od suštinske važnosti za održavanje stabilnosti, mira i prosperiteta na Balkanu i širom Evrope, poručio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. "Turska i Srbija su dve… »