Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.10.2017

Šta je eSIM i koji su uređaji kompatabilni sa eSIM tehnologijom?

Pametni telefoni 10.10.2017
Evo šta je to konkretno eSIM tj. kako funkcioniše, koji sve uređaji mogu da koriste eSIM i da li je eSIM dostupan kod nas. Evolucija SIM kartica je vrlo jasna čak i onima koji ne prate dešavanja. Sve što se poslednjih 20 godina dešavalo je… »

Fabrika Znanja: Edukativni IT program kompanije Comtrade i ove godine u Podgorici

Benchmark 10.10.2017
Saopštenje za javnost U Podgorici je danas, pod sloganom „Dizajniraj svoju budućnost“ otvorena 11. Fabrika znanja. I ove godine, 10. i 11. oktobra Fabrika znanja svoje pogone otvorila je na Univerzitetu Donja Gorica za oblasti kao što su web… »

Struja za ceo svet iz vetroparkova na moru

B92 10.10.2017
Vašington -- Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi da proizvedu mnogo više obnovljive energije od onih na kopnu, verovatno dovoljno za potrebe celog sveta. Iako trenutno ne postoje vetroparkovi velikih razmera na moru, rezultati studije institucije… »

Astronauti NASA ponovo u svemiru

B92 10.10.2017
Astronauti NASA su danas ponovo izašli u svemir da bi podmazali novu šaku robotske ruke na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Komandant ISS Rendi Breznik i Mark Vande Haj izašli su u svemir drugi put za manje od nedelju dana. Njih dvojica su… »

Aplikacije za upoznavanje - pripazite se ovoga!

Mondo 10.10.2017
Svaki treći korisnik interneta ima profil na jednom od sajtova ili aplikacija za upoznavanje i muvanje, ali ne shvatajte svaki nalog zdravo za gotovo! Uprkos činjenici da svaka treća osoba koristi usluge i aplikacije za onlajn zabavljanje, nemaju svi… »

Srpski i turski ministri o jačanju bilateralne saradnje

N1 Info 10.10.2017
U Srbiji boravi turska delegacija predvođena predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom. Srpski ministri Ivica Dačić, Zorana Mihajlović i Goran Trivan razgovarali su sa svojim turskim kolegama o bilateralnoj saradnji i zajedničkim projektima… »

U Prištini danas prva Parada ponosa: Haradinaj neće prisustvovati (video)

Telegraf 10.10.2017
Iako je prva Parada ponosa u Prištini najavljena pre nedelju dana, ova manifestacija je izazvala različite reakcije stranaka. U centru pažnje svih kosovskih medija danas je održavanje prve Parade ponosa u Prištini, u organizaciji LGBT zajednice, koja… »

Opcija koju smo godinama čekali! Sada možemo da obrišemo poruku koju smo poslali greškom

Srbija danas 10.10.2017
Najzad! O ovoj opciji na "WhatsAppu" priča se već mesecima, a čini se da je sada u finalnoj fazi testiranja, što znači da će sada biti malo lakše obrisati neprijatne ili sramotne poruke. Foto: Profimedia Svi znamo za onaj sramotni trenutak u kom… »

Na Ribljoj pijaci večeras drugi po redu Novosadski noćni bazar

Radio 021 10.10.2017
Novosadski noćni bazar održaće se danas na Ribljoj pijaci, od 18 do 24h. Ovaj Bazar okuplja male proizvođače i izlagače, umetnike, kreativce i sve koji poštuju njihov rad na najstarijoj novosadskoj pijaci u novom terminu. Na Prvom novosadskom… »

Twitter uvodi novu opciju za čuvanje tvitova – #SaveForLater

PC Press 10.10.2017
Twitter radi na novoj opciji koja će korisnicima omogućavati da sačuvaju tvitove, te ih pročitaju kasnije. Nova opcija mogla bi da nosi ime „save for later“, te je, prema zvaničnicima iz kompanije, bila u vrhu liste korisničkih zahteva, a… »