Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.10.2017

Šta je eSIM i koji telefoni imaju eSIM?

Pametni telefoni 10.10.2017
Evo šta je to konkretno eSIM tj. kako funkcioniše, koji sve uređaji mogu da koriste eSIM i da li je eSIM dostupan kod nas. Evolucija SIM kartica je vrlo jasna čak i onima koji ne prate dešavanja. Sve što se poslednjih 20 godina dešavalo je… »

Fabrika Znanja: Edukativni IT program kompanije Comtrade i ove godine u Podgorici

Benchmark 10.10.2017
Saopštenje za javnost U Podgorici je danas, pod sloganom „Dizajniraj svoju budućnost“ otvorena 11. Fabrika znanja. I ove godine, 10. i 11. oktobra Fabrika znanja svoje pogone otvorila je na Univerzitetu Donja Gorica za oblasti kao što su web… »

Vetroparkovi na moru bi mogli da proizvedu dovoljno energije za ceo svet

Radio 021 10.10.2017
Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi da proizvedu mnogo više obnovljive energije od onih na kopnu, verovatno dovoljno za potrebe celog sveta. Iako trenutno ne postoje vetroparkovi velikih razmera na moru, rezultati studije institucije Karnegi za nauku… »

Astronauti podmazali robotsku ruku na ISS-u

N1 Info 10.10.2017
Astronauti NASA su danas ponovo izašli u svemir da bi podmazali novu šaku robotske ruke na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Komandant ISS-a Rendi Breznik i Mark Vande Haj izašli su u svemir drugi put za manje od nedelju dana. Njih dvojica su… »

Kaspersky Lab otkriva realnost sveta onlajn zabavljanja

Benchmark 10.10.2017
Saopštenje za javnost Uprkos činjenici da svaka treća osoba koristi usluge i aplikacije za onlajn zabavljanje, nemaju svi korisnici pozitivno iskustvo. Najnovije istraživanje iz kompanije Kaspersky Lab ukazuje na činjenicu da ljudi koji traže… »

Vučić: Srbija je iskreni prijatelj Turske i, ma kako to nekome čudno zvučalo, tako ćemo se ponašati!

Pravda 10.10.2017
"Srbija je iskreni prijatelj Turske", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas na sastanku delegacija Srbije i Turske u Palati Srbije, na kojem učestvuje i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, i istakao da je prezadovoljan sastankom… »

U Prištini danas prva Parada ponosa: Haradinaj neće prisustvovati (video)

Telegraf 10.10.2017
Iako je prva Parada ponosa u Prištini najavljena pre nedelju dana, ova manifestacija je izazvala različite reakcije stranaka. U centru pažnje svih kosovskih medija danas je održavanje prve Parade ponosa u Prištini, u organizaciji LGBT zajednice, koja… »

Opcija koju smo godinama čekali! Sada možemo da obrišemo poruku koju smo poslali greškom

Srbija danas 10.10.2017
Najzad! O ovoj opciji na "WhatsAppu" priča se već mesecima, a čini se da je sada u finalnoj fazi testiranja, što znači da će sada biti malo lakše obrisati neprijatne ili sramotne poruke. Foto: Profimedia Svi znamo za onaj sramotni trenutak u kom… »

Na Ribljoj pijaci večeras drugi po redu Novosadski noćni bazar

Radio 021 10.10.2017
Novosadski noćni bazar održaće se danas na Ribljoj pijaci, od 18 do 24h. Ovaj Bazar okuplja male proizvođače i izlagače, umetnike, kreativce i sve koji poštuju njihov rad na najstarijoj novosadskoj pijaci u novom terminu. Na Prvom novosadskom… »

Twitter uvodi novu opciju za čuvanje tvitova – #SaveForLater

PC Press 10.10.2017
Twitter radi na novoj opciji koja će korisnicima omogućavati da sačuvaju tvitove, te ih pročitaju kasnije. Nova opcija mogla bi da nosi ime „save for later“, te je, prema zvaničnicima iz kompanije, bila u vrhu liste korisničkih zahteva, a… »