Balkan arhiva vesti 11.10.2017

Predsednici Srbije i Turske u Novom Pazaru: Vučić najavio projekat izgradnje puta Požega - Boljare, Erdogan citirao pesmu…

Telegraf 11.10.2017
Živelo srpsko-tursko prijateljstvo. Živela Srbija - pozdravio je Vučić Novopazarce. Imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i kažem vam da sam radio i radiću u najboljem interesu i vas i svakog građanina Srbije, bez… »

Iz zatvora u manastir: Amfilohije garantovao za Branku Milić, optuženu za pokušaj terorizam u Crnoj Gori!

Kurir 11.10.2017
PODGORICA - Viši sud u Podgorici ukinuo je danas pritvor srpskoj državljanki Branki Milić, optuženoj za umešanost u pokušaj terorizma na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Pritvor joj je ukinut posle garancije koju je dala… »

Najezda zmija u Sarajevu

RTS 11.10.2017
Dve zmije pronađene su u centru Sarajeva, u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić“" i naselja Stup, izazvale su nelagodu i strah građana. Direktor firme "Sanitacija" Šefik Pašagić kaže da bi takvih slučajeva moglo biti još. "Problem nije rešen… »

Dodik će razgovarati sa srpskim poslanicima u BiH o Sudu

N1 Info 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 14. oktobra, pozvati na sastanak srpske poslanike u parlamentu BiH, poslanike u Narodnoj skupštini RS, kao i predstavnike Boračke organizacije i drugih udruženja, kako bi razgovarali… »

Osnovano saborsko povjerenstvo za 'Agrokor'

Slobodna Evropa 11.10.2017
Hrvatski sabor sa 113 glasova "za" osnovao je u srijedu istražno povjerenstvo za Agrokor kojemu je predsjednik Orsat Miljenić, nekadašnji SDP-ov ministar pravosuđa, a tajnica HDZ-ova Marija Jelkovac. Povjerenstvo do 30. oktobra treba odraditi… »

Opozicija: Markovićevo pismo OEBS-u priznanje krize u Crnoj Gori

Večernje novosti 11.10.2017
Najnoviji javni poziv Markovića OEBS-u izražava priznanje vlasti da se zemlja nalazi u krizi, smatra predsednik Demosa Miodrag Lekić. Crnogorska opozicija, koja bojkotuje rad parlamenta od prošlogodišnjih vanrednh parlamentarnih izbora, žestoko je… »

Tablet: Hrvatska besramno skriva svoje zločine u Holokaustu

RTS 11.10.2017
Američki onlajn časopis "Tablet", jedan je od najuticajnijih jevrejskih medija na svetu, objavio je dugačak tekst pod naslovom "Hrvatska bezočno pokušava da iz istorije izbaci svoje zločine u Holokaustu". Na početku teksta Menahema Rozensafta… »

CINS: Kusturica prekršio četiri člana Zakona o Agenciji

N1 Info 11.10.2017
Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je reditelj i predsednik skupštine Parka prirode Mokra Gora, Emir Kusturica prekršio četiri člana Zakona o Agenciji, od kojih se dva odnose na sukob interesa, objavio je Centar za istraživačko… »

Split, drama na plaži završena samoubistvom

RTS 11.10.2017
Muškarac na plaži Kaštelet u Splitu ostvario je pretnju i izvršio samoubistvo aktiviranjem bombe, potvrdila je lokalna policija. "Uprkos velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je… »

Haos u Tuzli! Sevali noževi i pištolji, ima povređenih!

BK TV 11.10.2017
Dva muškarca povređena su u tuči koja je sinoć izbila u tuzlanskom naselju Bulevar. Težak udes u Tuzli, povređena jedna žena Naime, kako je potvrđeno u MUP Tuzlanskog kantona, u ulici Radeta Peleša najpre je došlo do tuče više osoba, a zatim i… »