Sejdinović: Izjave Brnabić o medijima cinizam i ignorancija

Beta 11.10.2017

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svojim izjavama o medijskoj sceni na najbolji način prezentuje "cinizam i ignoranciju".

Sejdinović je za Betu ocenio da su upravo taj "cinizam i ignorancija" Brnabić najverovatnije bile preporuke za "mesto premijerke u jednom autoritarnom sistemu".

Brnabić je juče u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara".

"Njene izjave su pre svega zlonamerne i pokazuju potpuno neznanje kako bi mediji trebalo da funkcionisu u demokratskoj zemlji i koja bi trebalo da bude njihova uloga, a ona iznosi i neke tvrdnje koje su proverljivo netačne", kazao je Sejdinović.

Prema njegovom mišljenju, tvrdnje koje je iznela Brnabić ukazuju da Vlada Srbije nema nameru da obezbedi elementarne uslove za medijske slobode.

"Osim toga, te izjave pokazuju i da se Srbija, bez obzira na otvorena poglavlja u pregovorima sa EU, u smislu demokratizacije i vladavine prava, mnogo brze priblizava Erdoganovoj Turskoj nego EU", dodao je Sejdinović.

(Beta, 10.11.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »