Društvo arhiva vesti 11.10.2017

Danas sunčano i toplije

Dnevnik 11.10.2017
NOVI SAD: Sunčani periodi sa malo oblaka i toplije. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 7, a maksimalna 20 stepeni. VOJVODINA: Nakon hladnog jutra, u toku dana sunčani periodi sa malo oblaka. Vetar slab južni… »

Novi direktor Rusko-srpskog centra: Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu

Vesti online 11.10.2017
Novi direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu u intervjuu za Sputnjik kaže mu ne pada na pamet da nekoga ubeđuje da to nije vojna baza. Dolazak Viktora Guljeviča, komandanta sa Bajkala, u Niš uzburkao je strasti oko Rusko-srpskog… »

Srbija neće ukinuti poternicu za Orićem?

Mondo 11.10.2017
Srbija neće ukinuti međunarodnu poternicu za ratnim komandantom tzv. Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici, Naserom Orićem, čak i ako bude potvređena oslobaćajuća presuda Suda u Sarajevu. Foto: Tanjug/FENA/Almir Razić Dela koja se Oriću… »

Vreme za penziju: Ministar Šarčević naredio da u školama prestane radni odnos svima koji imaju 65 godina

Kurir 11.10.2017
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time… »

Balkanske kopije Erdogana

Dojče vele 11.10.2017
Štampa na nemačkom jeziku se između ostalog bavi i Srbijom. Za to je imala tri povoda: posetu turskog predsednika Erdogana Beogradu, gušenje kritičkih medija i – jednu uspešnu IT-firmu iz Beograda. „Erdogan kao nosilac nade“ – tako glasi… »

Bodrožić: Brnabić potvrđuje da je marioneta na mestu premijerke

Novi magazin 11.10.2017
Potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić ocenio je danas, komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, da se njen vokabular u potpunosti uklapa u propagandu Srpske… »

BG: Učenik pao na popravnom pa fizički napao profesorku

B92 11.10.2017
Beograd -- Profesorku Trgovačke škole u Beogradu fizički napao učenik te škole. Kolektiv se okupio kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog napada na njihovu koleginicu. Naime, 29. septembra ispred Trgovačke škole profesorku te škole fizički je napao… »

Tribunal daje Šešelju pravnog zastupnika: Ali neće moći da priča u njegovo ime

Kurir 11.10.2017
Za predstojeću raspravu o žalbi Tužilaštva na prvostepenu oslobađajuću presudu koju mu je Tribunal izrekao prošle godine, Haški sud će Vojislavu Šešelju postaviti pravnog zastupnika. Kako je saopšteno iz Haškog suda, uloga Šešeljevog… »

Savić: Očekujemo usvajanje zakona o transplantaciji

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Od početka godine potpisano je oko 160.000 donorskih kartica, što je Srbiju pomerilo stepenik više na mapi donorstva, saopštila je danas Hemofarm Fondacija povodom Evropskog dana donora organa. Ta Fondacija očekuje usvajanje najavljivanog… »

Poražavajući podaci: Dečji brakovi u Srbiji u stalnom porastu, najmlađa mlada imala je svega 11 godina

Blic 11.10.2017
Dečji brakovi retka su pojava u opštoj populaciji u Srbiji, ali su veoma česti u romskoj populaciji, gde 57 odsto devojčica stupa u brak pre navršene 18 godine, a gotovo svaka peta pre navršene 15 godine. U romskoj zajednici česta je praksa da… »