Izvor: B92 arhiva vesti 11.10.2017

REM: Nacionalne televizije obavezne na kablu

B92 11.10.2017
Programi RTS-a, RTV-a, Prve, Pinka, O2 i Hepija biće obavezni u ponudi kablovskih operatora, prenele su Večernje novosti. Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) usvojio je listu nacionalnih TV programa koje kablovski operatori moraju da… »

Čelsi "skenira" Boaćija protiv Arsenala

B92 11.10.2017
Najbolji strelac Crvene zvezde Ričmondo Boaći na utakmicama protiv Arsenala u Ligi Evrope biće na "skeneru" šampiona Engleske Čelsija. Kako se navodi portal iz Gane "Ganasokernet", Boaćija će pratiti skauti "plavaca" po nalogu menadžera Antonija… »

Najezda zmija u Sarajevu, jedna nađena kod škole

B92 11.10.2017
Sarajevo -- Dve višemetarske zmije prona]ene u centru Srajevu, kod Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" i naselja Stup, što je izazvalo nelagodu i strah građana. Epidemiolog Šefik Pašagić strahuje da bi takvih slučajeva moglo biti još. "Problem… »

Liga nacija: Prosečno društvo – Srbija u ligi C

B92 11.10.2017
Fudbalska reprezentacija Srbija u novoformiranom takmičenju Liga nacija igraće u C ligi, saopšteno je iz Evropske fudbalske unije (UEFA). UEFA je na osnovu koeficijenata sastavila četiri lige: A i B sa 12 selekcija, odnosno četiri grupe sa po tri, C… »

Roben: Moram da se koncentrišem na klub

B92 11.10.2017
Kapiten reprezentacije Holandije Arjen Roben završio je reprezentativnu karijeru, nakon što ekipa nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Holandija je sinoć u Amsterdamu pobedila Švedsku sa 2:0 golovima Robena, ali joj to nije… »

U Srbiju danas stiže EU komesar za proširenje

B92 11.10.2017
Beograd -- Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji-. On će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na… »

"Nezavisnost ni za koga nije dobra, u moći Pudždemona..."

B92 11.10.2017
Madrid -- Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da je referendum u Kataloniji sproveden kao deo strategije da se "nametne nezavisnost koju malo ko želi". On je dodao i da "nezavisnost ni za koga nije dobra". Rahoj je istakao da su katalonske vlasti… »

Zapaljen automobil uzbunjivaču u Novom Sadu

B92 11.10.2017
Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu, zaslužnom za otkrivanje korupcije u inspekcijskoj službi u Novom Sadu, zapaljen je automobil ispred njegovog stana u Novom Sadu. U eksploziji koja se dogodila u tri sata iza ponoći, u noći između 10. i 11. oktobra, na… »

Kostreš: Humanitarni centar u Nišu i dalje diskutabilan

B92 11.10.2017
Novi Sad -- Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže da dolazak novog kodirektora Rusko- srpskog humanitarnog centra u Nišu predstavlja nastavak pritiska Rusije na Srbiju. Kostreš je u pisanoj izjavi ocenio da još uvek nije jasno koja je funkcija… »

Praznici požurili zakon: Ko puca ili baca petarde- kazna

B92 11.10.2017
Beograd -- Prema novom Zakonu o javnom redu i miru predviđene su veće novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja. Prema novom zakonu, koji je u skupštinskoj proceduri, ko paljenjem pirotehničkih proizvoda… »