Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 11.10.2017

CG: Ukinut pritvor Branki Milić, boraviće u manastiru

B92 11.10.2017
Podgorica -- Veće Višeg suda u Podgorici ukinulo je pritvor Branki Milić, protiv koje se vodi postupak za pokušaj terorizma u noći parlamentarnih izbora, 16. oktobra 2016. "Rešenjem vanraspravnog krivičnog veća Višeg suda u Podgorici ukinut je… »

Najezda zmija u Sarajevu, jedna nađena kod škole

B92 11.10.2017
Sarajevo -- Dve višemetarske zmije prona]ene u centru Srajevu, kod Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" i naselja Stup, što je izazvalo nelagodu i strah građana. Epidemiolog Šefik Pašagić strahuje da bi takvih slučajeva moglo biti još. "Problem… »

Opozicija: Markovićevo pismo OEBS-u priznanje krize u CG

B92 11.10.2017
Podgorica -- Crnogorska opozicija, koja bojkotuje rad parlamenta, žestoko reagovala na zahtev premijera Duška Markovića upućen OEBS-u da obezbedi prisustvo opozicije. Marković je od predstavnika OEBS-a tražio da utiče na opozicione predstavnike da… »

"Hrvati besramno skrivaju svoje zločine"

B92 11.10.2017
Jevrejski medij iz SAD ”Tablet” objavio je tekst pod naslovom "Hrvatska bezočno pokušava da iz istorije izbaci svoje zločine u Holokaustu". Na početku teksta Menahema Rozensafta podseća se da su lideri jevrejske zajednice i srpske manjine u… »

SDS predlaže ukidanje oružanih snaga BiH

B92 11.10.2017
Banjaluka -- Srpska demokratska stranka, koja je u opoziciji u Republici Srpskoj, a u vlasti na nivou BiH, predlaže da se ukinu oružane snage BiH. Predsednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je da bi umesto deklaracije o vojnoj neutralnosti… »

Burno u HR: Plenković opstruiše Kolindinu posetu Putinu?

B92 11.10.2017
Sve je jasnije da hrvatski premijer Andrej Plenković nastoji da učini sve kako bi izazvao neuspeh posete hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Kako navodi hrvatski nedeljnik "Globus", reč je o nastavku sukoba između Vlade Hrvatske i… »

Šta je tačno - Ivo Lola Ribar ili Ivo Lolo Ribar?

B92 11.10.2017
Nakon što je u utorak u centru Zagreba vraćena bista Ivu Loli Ribaru mnogi su primetili kako na spomeniku stoji 'Ivo Lolo Ribar', a ne 'Ivo Lola Ribar'. Na društvenim mrežama su požurili pritom da prokomentarišu kako je u pitanju greška i… »

Na HRT film o čoveku kog se treba bojati. Pogodite koga?

B92 11.10.2017
Zagreb -- HRT večeras na svom programu pušta dokumentarni film o "čoveku koji ne dopušta da iko stane na put ruskim interesima". Naravno, radi se o Vladimiru Putinu. Hrvatska radio-televizija je na svom zvaničnom naogu na Tviteru objavila sažetak… »