Izvor: B92/Politika arhiva vesti 11.10.2017

Novi Pazar dočekao Erdogana: "Ovo je moj zavičaj" VIDEO

B92 11.10.2017
Novi Pazar -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u poseti je Novom Pazaru, gde je izjavio da Turska sa regijom Sandžaka ima posebne odnose. “Novi Pazar je moj zavičaj. Vaša sreća je naša sreća, vaš bol je naša bol”, poručio je Erdogan… »

Vulin: Čudi me da Skot ne primećuje Gotovinu, Orića...

B92 11.10.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin oglasio se saopštenjem posle komentara ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota. Američki ambasador podelio je na svom profilu na Tviteru tekst "Vašington posta" sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog… »

Španski ambasador: Hvala Srbiji što nije poslala pismo

B92 11.10.2017
Beograd -- Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti. To je izjavio španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku"… »

Tači traži državljanstvo Albanije za žitelje Kosova

B92 11.10.2017
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od albanskog predsednika Iljira Mete da Albanija omogući žiteljima Kosova dobijanje državljanstva te zemlje. "Zatražio sam od Mete da, na osnovu Ustava, građani dobiju državljanstvo… »

Tači razbesneo EU, SAD, VB: Za neuspeh institucija on kriv

B92 11.10.2017
Priština -- Nakon što je kosovski predsednik kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija kažu da je kriv Tači. EU, SAD i Velika Britanije su, prema pisanju Koha ditore, odbacile navode Hašima… »

"Vlast ima većinu da usvoji, ali mi nećemo takav zakon"

B92 11.10.2017
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković očekuje da će taj sindikat tokom sledeće sedmice razgovarati s premijerkom Anom Brnabić. USPRS se protivi Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama. "U tom Nacrtu zakona nema… »

REM: Nacionalne televizije obavezne na kablu

B92 11.10.2017
Programi RTS-a, RTV-a, Prve, Pinka, O2 i Hepija biće obavezni u ponudi kablovskih operatora, prenele su Večernje novosti. Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) usvojio je listu nacionalnih TV programa koje kablovski operatori moraju da… »

U Srbiju danas stiže EU komesar za proširenje

B92 11.10.2017
Beograd -- Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji-. On će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na… »

Praznici požurili zakon: Ko puca ili baca petarde- kazna

B92 11.10.2017
Beograd -- Prema novom Zakonu o javnom redu i miru predviđene su veće novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja. Prema novom zakonu, koji je u skupštinskoj proceduri, ko paljenjem pirotehničkih proizvoda… »

Brnabić i Junker: Nije važna brzina, već kvalitet reformi

B92 11.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić i šef Evropske komisije Žan-Klod Junker saglasili su se u Briselu da je potrebno da Srbija nastavi da implementira reforme. Oni su posebno istakli reforme koje se odnose na vladavinu prava. Kako je saopšteno iz Vlade… »