Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 11.10.2017

Na konferenciji Cominga predstavljeno pet elemenata za ekonomičnu digitalizaciju poslovanja

Biznis i finansije 11.10.2017
Kompanija COMING – Computer Engineering organizovala je 14. po redu IT konferenciju na kojoj je svoje učešće uzelo 40 eminentnih predavača iz Srbije i regiona i oko 450 gostiju, IT stručnjaka i predstavnika vodećih kompanija u regionu koji su kroz… »

Ni opsesija zdravom ishranom – nije zdrava

Biznis i finansije 11.10.2017
Mnogi od nas imaju bar jednog poznanika sa kojim ne mogu sesti u običan domaći restoran ili kafanu i naručiti bilo šta iz menija jer isti ne konzumira proizvode sa glutenom, meso, rafinisani šećer, procesuiranu hranu itd. Rastuća opsesija zdravom… »

Prve usluge preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana od 2018. godine

Biznis i finansije 11.10.2017
Privrednici regiona ne poznaju granice, pa je neophodno i da se regionalno povezuju i zvanični privredni registri Jugoistočne Evrope, izjavio je direktor APR-a Zvonko Obradović u Skoplju, na skupu povodom obeležavanja 15. godina rada Centralnog… »

MOL poziva studente da učestvuju u Freshhh takmičenju

Biznis i finansije 11.10.2017
MOL grupa otvara konkurs za prijavu za ovogodišnji program regrutovanja novih talenata, Freshhh 2017. Lansiranje ovog takmičenja jedanaestu godinu zaredom omogućava najboljim studentima zainteresovanim za industriju nafte i gasa da učestvuju na… »

Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena

Biznis i finansije 11.10.2017
AFA Asocijacija (Assotiation for Affirmation of Women’s Potential and Networking), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, predstavila je teme i učesnice prvog Samita… »

Coface CEE TOP 500: Pad profita uprkos oporavku tržišta

Biznis i finansije 11.10.2017
U 2016. godini najveće kompanije Centralno-istočne Evrope zabeležile su umeren pad prometa i primetan pad profita od 3,1 odsto, uglavnom “zahvaljujući” poslovanju naftnih i kompanija koje se bave srodnim delatnostima. Osim sa padom cene nafte i… »

Zvanični Madrid bi uskoro mogao da preuzme vlast u Kataloniji?

Biznis i finansije 11.10.2017
Ovih dana Katalonija ne prestaje da skreće pažnju javnosti na sebe. Prvo je njen lider Karles Pućdemon proglasio nezavisnost, da bi zatim odložio početak sprovođenja deklaracije o nezavisnosti kako bi omogućio pregovore između sukobljenih strana… »

B&F Reč nedelje: Galenika

Biznis i finansije 11.10.2017
Nekadašnji gigant jugoslovenske i srpske farmaceutske industrije ponovo se našao u žiži domaće, pa i svetske javnosti tokom protekle nedelje, barem kada su u pitanju investicione i berzanske vesti. Naime, na tenderu raspisanom 1. septembra za prodaju… »

TV do 2020: 50% gledanja sadržaja odvijaće se na mobilnim uređajima

Biznis i finansije 11.10.2017
Ericsson ConsumerLab istraživanje predviđa da će se rast u pogledu gledanju naručenog sadržaja nastaviti do 2020. godine i da će tada činiti skoro polovinu celokupnog gledanja video sadržaja. Polovina ukupne konzumacije video sadržaja odvijaće… »