Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 11.10.2017

Građani Sarajeva u panici: Zmija duža od dva metra "nestala" u blizini kuća

Blic 11.10.2017
Poslednjih nekoliko dana u Sarajevu je učestala pojava zmija. Naime, nakon što je ogromni gmizavac primećen u OŠ "Musa Ćazim Ćatić", i stanovnike sarajevskog naselja Stup uznemirila je zmija duža od dva metra. Građanima nije jasno odakle se… »

Dodik o poseti Erdogana: "Srbija odlučuje kako će koga dočekati"

Blic 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, da Srbija odlučuje o tome kako će nekoga dočekati i kakvu će mu pažnju ukazati. - Nemam ništa protiv bilo koje odluke… »

Sevali noževi i pištolji: Tuča u Tuzli, povređene dve osobe

Blic 11.10.2017
Dva muškarca povređena su u tuči koja je sinoć izbila u tuzlanskom naselju Bulevar. Naime, kako je potvrđeno u MUP Tuzlanskog kantona, u ulici Radeta Peleša najpre je došlo do tuče više osoba, a zatim i do pucnjave. - Pacijent B. M. primljen je… »

Vodeći švajcarski list: Izjave Grabar Kitarović o BiH su besmislene

Blic 11.10.2017
Vodeći švajcarski list “Neue Zürcher Zeitung” (NZZ) objavio je vrlo oštru analizu položaja Hrvatske u Evropskoj uniji, kao i stanja hrvatskog društva, a izjave predsednice Kolinde Grabar Kitarović o BiH ocenili su “besmislenima”. Premijer… »

Preminuo najpoznatiji štrajkač u Srpskoj

Blic 11.10.2017
Najpoznatiji štrajkač u BiH Čedomir Knežević (49), koji je pokrenuo mase radnika sa Železnica RS na bunt i borbu za svoja prava iznenada je preminuo. Čedomir se dva dana nije pojavljivao na poslu, a prema nezvaničnim informacijama u porodičnoj… »

Nestajao novac od naplate za korištenje toaleta: Bosanka sa partnerom ojadila železničku stanicu u Minhenu za 30.000 evra

Blic 11.10.2017
Dvoje zaposlenih na glavnoj železničkoj stanici u Minhenu uhapšeni su u ponedeljak poslepodne zbog sumnje da su poslodavca oštetili za više hiljada evra. Federalna policija i javni tužilac poveli su istragu protiv 62-godišnjeg državljanina… »

Majka ga čekala s kafom, nije došao: Stradali rudar iz Breze prehranjivao celu porodicu

Blic 11.10.2017
U Rudniku mrkog uglja u Brezi juče je poginuo mladi rudar Aldin Zukić (28), koji je hleb u ovom rudniku zarađivao šest godina. Zukić je radio treću smenu u jami Kamenica, a nesreća se dogodila pred kraj treće smene, u 4.20, kada ga je zahvatila… »

Dramatičan apel: Udruženje hroničnih bubrežnih bolesnika u Mostaru: “Isključićemo se sa dijalize!”

Blic 11.10.2017
Pacijenti Centra za hemodijalizu Kliničkog centra u Mostaru prete da će se isključiti sa hemodijalize kako bi upozorili na katastrofalan položaj u kojem se nalaze teški bubrežni bolesnici u FBiH. Udruženje hroničnih bubrežnih bolesnika HNK već… »

Otkrivamo: Stevandić olabavio koalicioni zagrljaj Dodika i Pavića

Blic 11.10.2017
Kolicija SNSD i DNS nastaviće da traje, ali odnosi među partnerima nisu harmonični kako su ih na konferenciji za novinare predstavili predsednici stranaka Milorad Dodik i Marko Pavić, tvrde izvori „EuroBlica“. Jedan od saopštenih zaključaka bio… »

Kako je teklo suđenje oriću: Optužnica sklepana, stravični pritisci na svedoke, proces traljavo vođen

Blic 11.10.2017
Sud i Tužilaštvo BiH podjednako su odgovorni za katastrofalno vođenje postupka protiv Nasera Orića što je, na kraju, dovelo do oslobađajuće presude ratnom komandantu srebreničkih Bošnjaka. Kao prvu kardinalnu grešku u procesu koji se vodio… »