Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 11.10.2017

Magla za početak dana, a onda sunce i 25 stepeni. Evo do kada ćemo uživati u lepom i toplom vremenu

Blic 11.10.2017
Posle oblačnog jutra, u Srbiji će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije nego juče. Sutra nas očekuje još lepši dan - biće sunčano, a maksimlna dnevna biće do čak 25 stepeni Celzijusovih. Prema prognozi, lepo vreme zadržaće se i narednih… »

Hag: Šešelju je određen pravni zastupnik za raspravu o žalbi

Blic 11.10.2017
Apelaciono veće Tribunala u Hagu donelo je danas odluku da Vojislavu Šešelju postavi pravnog zastupnika za predstojeću raspravu o žalbi tužilaštva na prošlogodišnju oslobađajuću prvostepenu presudu. U odluci, koju je potpisao predsedavajući… »

Poražavajući podaci: Dečji brakovi u Srbiji u stalnom porastu, najmlađa mlada imala je svega 11 godina

Blic 11.10.2017
Dečji brakovi retka su pojava u opštoj populaciji u Srbiji, ali su veoma česti u romskoj populaciji, gde 57 odsto devojčica stupa u brak pre navršene 18 godine, a gotovo svaka peta pre navršene 15 godine. U romskoj zajednici česta je praksa da… »

"Svet ide u pogrešnom pravcu": Deset puta više gojazne dece nego pre 40 godina. Zašto?

Blic 11.10.2017
Broj gojazne dece i adolescenata se udesetostručio od 1975. godine, mada u svetu i dalje ima više neuhranjene dece, pokazuje studija objavljena danas, koja poziva na borbu protiv te dve pojave izazvane lošom ishranom. Ukoliko se nastave trendovi… »

Alarmantno i biće sve gore: Nemojte da se iznenadite ako vam dete umesto pedijatra bude lečio lekar opšte prakse

Blic 11.10.2017
Beogradski Dom zdravlja "Palilula" dva puta je raspisivao konkurs za prijem pedijatara, ali se na njega niko nije javljao. Zbog toga su bili primorani da u školskom dispanzeru decu pregledaju lekari opšte medicine, jer pedijatara nema. I ovo je slika u… »

AMSS: Umeren intenzitet saobraćaja, dobra prohodnost puteva

Blic 11.10.2017
Vremenske prilike večeras utiču povoljno na odvijanje saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kolovozi su suvi, a prohodnost dobra, vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, koji se na putevima prvog i drugog prioriteta odvija bez… »

Šta se dešava sa srpskim "migovima": Pre nego što polete moramo iz njih da povadimo nešto poverljivo

Blic 11.10.2017
"Migovi" iz Rusije koji su nedavno dopremljeni u Srbiju neće moći da lete na vojnoj paradi 20. oktobra, a u operativnoj upotrebi biće na proleće ili leto 2018. godine. Do tada bi iz njih trebalo da bude izvađena ruska oprema, koja će biti zamenjena… »

Ako Tramp uprska sporazum veka, neminovno sledi rat svetskih razmera

Blic 11.10.2017
Kroz nekoliko dana znaće se da li će predsednik Amerike Donald Tramp ratifikovati nuklearni sporazum sa Iranom. Ipak, mnogi smatraju da će gotovo sigurno odbiti da to uradi, i već razmišljaju o posledicama te odluke. Dva bivša zvaničnika Pentagona… »

Guljevič: Priče da smo špijunski centar su smešne, ne shvatam zašto još nemamo diplomatski status

Blic 11.10.2017
Novi direktor Rusko-srpskog humanitarnog centra (RSHC) Viktor Guljevič izjavio je danas da mu nije razumljivo zbog čega Centar još nije dobio diplomatski status, i dodao da to usporava i komplikuje rad Centra. "Ne razumem zbog čega mi kao organizacija… »

Transparentnost Srbija: Sporna procedura za nabavku patrolnih vozila MUP, zašto su deca otrovana?

Blic 11.10.2017
U Srbiji su propisi koji su usvajani, a nekada i menjani posle 2000. godine uglavnom ostajali mrtvo slovo na papiru u mnogim situacijama, posebno kod javnih nabavki, rekao je danas predsednik organizacije Transparentnost Srbija Vladimir Goati. "Ljudi ni u… »