Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 11.10.2017

Drugi jesenji pozorišni festival na Mećavniku 27. i 28. oktobra

Blic 11.10.2017
Drugi Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, u organizaciji Rasta Internacionala. Izreka Matije Bećkovića "Kao da živimo u međuvremenu" ovogodišnji je slogan… »

Slavni ruski hor večeras otvara 49. Bemus: Zbog velikog interesovanja još jedan nastup

Blic 11.10.2017
Publika će od danas do 20. oktobra imati priliku da čuje i Aleksandra Sinčuka, Edina Kramazova, Nuriju Rijal, Dejana Mlađenovića, Simfonijski okrestar Radio-televizije srbije i brojne druge umetnike. Jedan od najcenjenijih horova u svetu, hor Glinka… »

"Smrt čoveka na Balkanu" od sutra u pozorištu

Blic 11.10.2017
Najnagrađivaniji film Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", sutra će ( 20 sati) prvi put u Srbiji, imati i pozorišnu verziju i to u Narodnom pozorištu u Kikindi. Predstava se igra na maloj sceni, pa karata za premijeru više nema, a za… »

Dve slike legendarnih umetnika mogle bi da dostignu 150 miliona dolara na aukciji

Blic 11.10.2017
Leonardov "Hrist" i Vorholovo poslednje delo zasnovano na "Poslednjoj Isusovoj večeri" Da Vinčija idu zajedno pod čekić. Dve slike legendarnih umetnika mogle bi da dostignu 150 miliona dolara na aukciji u Njujorku sledećeg meseca u kući "Kristiz"… »

Život iza rešetaka: Dokumentarac Dejana Petrovića o zatvorenicima na festivalu u Amsterdamu

Blic 11.10.2017
Dokumentarni film „Isti“ reditelja Dejana Petrovića iz Požege imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu IDFA, najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu, koji se od 15. do 26. novembra održava u Amsterdamu. Kratkometražni… »

Ana Sofrenović: Zojka je netipična u odnosu na likove koje sam igrala jer je spremna na sve

Blic 11.10.2017
Poznata glumica Ana Sofrenović posle osam godina vraća se u pozorište predstavom "Zojkin stan" M. Bulgakova u režiji gošće iz Makedonije Nataše Poplavske čija je premijera večeras (20) u Beogradskom dramskom pozorištu. - Drago mi je što se… »

Koncerti za decu u Filharmoniji do 20. oktobra

Blic 11.10.2017
Muzički program za decu, "Putovanja miša Mije", Beogradska filharmonija izvodiće za decu predškolskog uzrasta od 10. do 20. oktobra radnim danima od 10 i 12h u Sali BGF. Glumica Milena Moravčević prikazivaće avanture miša Mije prema stihovima Laze… »

Veče flamenko džeza u Domu omladine

Blic 11.10.2017
Havijer Kolina, Hozemi Karmone i Hoze Ruiz Bandolero nastupiće 24. oktobra u Domu omladine Beograda i kroz svojevrsno veče flamenko džez vizija najaviti 33. Beogradski džez festival, koji se održava od 26. do 30. oktobra. Susret Hozemija Karmone i… »

Nova krimi priča sa Stanom Katić

Blic 11.10.2017
Prva sezona američke krimi serije ''Odsustvo'' sa Stanom Katić u glavnoj ulozi startovala je ove nedelje i glumica koja se proslavila kao detektivka u tv hitu "Kesl" vraća se u podjednako uzbudljivoj priči. Prva epizoda donosi šokantan povratak FBI… »

Objavljena nova knjiga eseja " Radoslava Petkovića "Kolumbovo jaje

Blic 11.10.2017
Knjiga "Kolumbovo jaje" Radoslava Petkovića objavljena je u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada. "Zašto dubina iskustva ne garantuje književnu vrednost? Da li je književnost dokument vremena kojim se bavi? Koliko traju spomenici, a koliko sećanja… »