Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 11.10.2017

(Video): Erdogana i Vučića dočekao veliki broj Novopazaraca, turski predsednik poručio: Ovo je moj zavičaj!

Blic 11.10.2017
Novi Pazar je moj zavičaj. Vaša sreća je naša sreća, vaša bol je naša bol - poručio je danas Redžep Tajip Erdogan u Novom Pazaru gde boravi zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Erdogan se nalazi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Juče… »

Vulin odgovorio Skotu: Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM?

Blic 11.10.2017
- Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda - kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skata. Američki ambasador podelio je danas na svom tviter profilu tekst… »

Španski ambasador: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo Evropskoj komisiji

Blic 11.10.2017
Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku". - Španija je… »

Tači demantuje da je rekao da je pristao na formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK zarad partnerstva sa SAD, EU i…

Blic 11.10.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da su njegove reči o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine koje su počinili pripadnici tzv. OVK nad Srbima izvučene iz konteksta i da on nije rekao da je na to pristao pod pritiskom međunarodne zajednice… »

Tači traži da celo Kosovo dobije državljanstvo Albanije

Blic 11.10.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u Prištini od predsednika Albanije Iljira Meta zatražio da se pitanje izolacije građana Kosova uspostavljeno zbog blokade procesa liberalizacije viza reši tako da Albanija dodeli albansko državljanstvo… »

Šarčević: Premijerka će saopštiti koliko će biti povećana plata

Blic 11.10.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas, da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka Ana Brnabić saopštiti koliko će biti povećanje plata i naglasio da će prosveta biti među onima koji… »

UNS: RATEL ipak obavezao kablovske operatere na prenos Prve, o2, Hepi i Pinka

Blic 11.10.2017
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je juče rešenje o obavezi kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). RATEL je, kako… »

Zvaničnik Evropske komsije Kristijan Danijelson u poseti Srbiji

Blic 11.10.2017
Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na sajtu… »

Brnabić u Kruševcu predstavlja rezultate rada Vlade u prvih sto dana

Blic 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić rezultate rada Vlade u prvih sto dana predstaviće 14. oktobra u Kruševcu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Kruševca. Da će premijerka i ministri tog dana u Kruševcu boraviti povodom obeležavanja 14. i 15. oktobra, Dana… »

Trivan: Prioritet prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji

Blic 11.10.2017
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavo je danas u Kragujevcu da je prvi prioritet tog ministarstva prerada otpadnih voda u Srbiji u koju treba da se uloži oko pet milijardi evra. On je rekao da će taj proces teći narednih "par destina… »