Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Katalonski poslanici potpisali "deklaraciju o nezavisnosti"

Danas 11.10.2017
Katalonski lider Karles Pućdemon potpisao je „deklaraciju o nezavisnosti“ od Španije, koju je potom suspendovao. Dokument je nazvan „Deklaracija predstavnika Katalonije“ ali ona neće biti odmah stupiti na snagu. Posle njega, deklaraciju su… »

Erdogan: Bićemo jedno

Danas 11.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su danas u Novi Pazar, gde se očekuje potpisivanje protokala između Grada i opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju. Koliko god narodi na… »

Dačić na turskom pevao Erdoganu (VIDEO)

Danas 11.10.2017
Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pevao je predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast. Snimci Dačićevog pevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama.Na jednom snimku… »

Kablovski operatori obavezani na prenos Prve, O2, Hepi i Pinka

Danas 11.10.2017
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je juče rešenje o obavezi kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saznaje Udruženje novinara Srbije. Kako navode RATEL je… »

Srbija u C grupi Lige nacija

Danas 11.10.2017
U prvoj sezoni novoformifrane Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbija igraće u C ligi, a nalazi se u drugom šeširu, saopštila je danas Evropska fudbalska unija. Na osnovu nacionalnih koeficijenata posle završenih kvalifikacija za prvenstvo sveta… »

Danijelson: Srbija odlučna na evropskom putu

Danas 11.10.2017
Generalni direktor Direktorata Evropske komisije (EK) za proširenje i susedsku politiku Kristijan Danijelson izjavio je danas FoNetu da je u razgovorima u Beogradu stekao snažan utisak da je Srbija odlučna da napreduje na evropskom putu. Srbija je na… »

Sloga tuži banke

Danas 11.10.2017
Udruženi sindikat Srbije "Sloga" saopštio je danas da preko svojih pravnih zastupnika pokreću sinhronizovanu akciju utuženja banaka koje posluju u Srbiji i koje su godinama nezakonito klijentima naplaćivale usluge koje u drugim državama ne mogu ni… »

Novi ruski šef u Nišu: Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu

Danas 11.10.2017
Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu rekao je novi direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Viktor Guljevič u intervjuu Sputnjiku i dodoao da mu ne pada na pamet da nekoga ubeđuje da to nije vojna baza. Dolazak Viktora Guljeviča, komandanta sa… »

Kraljevo dobija novu fabriku

Danas 10.10.2017
Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas sa predsednikom turske tekstilne kompanije „Tajpa Tekstil Gijim“ Mesutom Toprakom Memorandum o razumevanju, koji predstavlja prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku tog turskog… »

Brnabić: Pristupanje EU interes građana Srbije

Danas 11.10.2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, kojem je poručila da je proces pristupanja Evropskoj uniji strateški cilj Srbije koji je u interesu naših građana. Brnabić… »