Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Goleada u Novom Pazaru

Danas 10.10.2017
Od ukupno 19 golova (2,3 po meču) ukupno sedam viđeno je na utakmici Novi Pazar - Inđija 4:3. Najveće iznenađenje priredili su fudbaleri novosadskog Proletera koji su slavili u Gornjem Milanovcu protiv Metalca sa 2:1. Gosti su osvojili šest od 24… »

Sastanak Višegradske grupe

Danas 10.10.2017
Na poziv ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u sredu će u Budimpešti učestvovati na tradicionalnom godišnjem sastanku ministara inostranih poslova Višegradske grupe i zapadnog Balkana. Na… »

"Da li se kažnjavaju poslodavci?"

Danas 10.10.2017
Povodom najave ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da će se uvesti mehanizam kontrole bolovanja kako bi se sprečile zloupotrebe, Fondacija centar za demokratiju ukazala je na brojne probleme sa kojima se… »

Evrogrupa se oprostila od Šojblea

Danas 10.10.2017
Evrogrupa se u ponedeljak oprostila od Volfganga Šojblea, jednog od svojih najuticajnijih članova, koji može da se pohvali i najdužim stažom. On je učestvovao na svojoj poslednjoj sednici ministara finansija evrozone, pošto nakon osam godina… »

Triler koji treba da napuni bioskopske sale

Danas 10.10.2017
"Ovo je priča o momcima koji ukradu nešto što nisu smeli da ukradu. Oko toga ispadne problem i kreće akcija", ovo je ukratko, prema rečima reditelja Miloša Avramovića, sinopsis filma "Južni vetar", čije snimanje počinje sutra u Beogradu. Reč je… »

Poslodavci već zaštićeni, kontrole bolovanja oduvek postoje

Danas 10.10.2017
* Jedini zakonit način da država "pomogne" investitorima je da traži od domova zdravlja da pojačaju kontrolu kvaliteta rada lekara * Poslodavac po Zakonu o radu može da traži da komisija doma zdravlja proveri dokumentaciju o bolovanju radnika, a… »

Ilić: Vučiću Ustav na poklon

Danas 10.10.2017
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić krši Ustav od prve stranice i da će mu ta stranka pokloniti Ustav da ga prouči i počne da ga se pridržava i upozorio da Ustav predviđa da za nepoštovanje… »

God Save the Queen

Danas 10.10.2017
* "Vaspostavljanje" monarhije nećemo gledati ni uživo ni na televiziji. Sudeći po Prvoj televiziji Beograd je u subotu bio pozornica na kojoj se odigrao "istorijski događaj". Naime, tog dana je u Sabornoj crkvi patrijarh Irinej venčao princa Filipa… »

UNS: Ukinuta presuda za mobing

Danas 10.10.2017
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno… »

U Parizu protest protiv Makronovih reformi

Danas 10.10.2017
U Parizu su u toku masovne demonstracije protiv socijalne politike francuskih vlasti. Učesnici skupa se bune protiv smanjenja broja radnih mesta i plata. Policija je koristila suzavac kako bi rasterala demonstrante, prenosi Sputnjik. Nekoliko vodećih… »