Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 11.10.2017

Novi ruski šef u Nišu: Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu

Danas 11.10.2017
Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu rekao je novi direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Viktor Guljevič u intervjuu Sputnjiku i dodoao da mu ne pada na pamet da nekoga ubeđuje da to nije vojna baza. Dolazak Viktora Guljeviča, komandanta sa… »

Zakon "šalje" direktore škola u penziju

Danas 11.10.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama u Srbiji da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time ispunili… »

Grupa "Za slobodu medija": Izjava Ane Brnabić neosnovana i paušalna

Danas 11.10.2017
Grupa "Za slobodu medija", koja okuplja medije, medijska udruženja, organizacije civilnog društva, novinare i novinarke, građane i građanke, smatra neosnovanim i paušalnim ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije, zbog čega je… »

Veći broj donora ove godine u Srbiji

Danas 11.10.2017
Srbija je ove godine zabeležila najveći pomak u transplantaciji organa, trenutno ima 4,2 donora na milion stanovnika, a prošle godine imala je dva donora na milion stanovnika. Zahvaljujući davaocima organa i njihovim porodicama kojih je u prvih osam… »

Hiljadu i po devojčica u Srbiji zatrudni pre 18. godine

Danas 11.10.2017
Dečiji brakovi u Srbiji su i dalje zastupljeni, najviše među romskom populacijom gde blizu 60 odsto devojčica stupa u brak pre navršenih 18 godina, dok jedna od pet to učini pre 15. godine, govore podaci iz UNICEF-ovog istraživanja sprovedenog u… »

Božović: Mladi da se pobune

Danas 11.10.2017
Mladi u Srbiji treba da se pobune i naprave od ove zemlje mesto po svojoj meri, izjavio je danas poslanik Demokratske stranke Balša Božović i upozorio da Srbiju napušta najperspektivniji deo društva. Činjenica je da mladi u Srbiji loše žive i da… »

Rebić: Znam šta znam o Hercegovačkoj, ali ne mogu da kažem

Danas 11.10.2017
Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem, jer mi prosto zakon ne daje tu mogućnost, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić za Insajder, govoreći o istrazi policije o rušenju u Hercegovačkoj. "Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem… »

Stodnevna mimeza

Danas 11.10.2017
* Ideja da se gestapovski proveravaju bolovanja i krešu plate do besmisla, kao da su svi zaposleni manipulanti i varalice, ne govori u prilog njenog razumevanja potlačenih. Naprotiv! Po peti put prošlo je sto dana Vučićeve vlade. U pet godina imao je… »

(Ro)botići

Danas 11.10.2017
* Igra se brzo, retko napad traje duže od petnaestak sekund. Šutira se sve više sa distance od tri poena, ali se više i pogađa, kult šuta možda pobedi kult snage. Gledam ABA ligicu pre neki dan, ne znam više koji meč i ne verujem: sudija za… »

Vlast želi da porobi pravosuđe

Danas 11.10.2017
Stefanović: Predstavnici Ministarstva pravde se samo deklarativno zalažu za nezavisno pravosuđe *Boljević: Izbor tema na javnim raspravama govori da je posredi pokušaj da se pronađe novi kanal za politički uticaj na sudije * Lazić: Problem nije u… »