Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 11.10.2017

Sloga tuži banke

Danas 11.10.2017
Udruženi sindikat Srbije "Sloga" saopštio je danas da preko svojih pravnih zastupnika pokreću sinhronizovanu akciju utuženja banaka koje posluju u Srbiji i koje su godinama nezakonito klijentima naplaćivale usluge koje u drugim državama ne mogu ni… »

Kraljevo dobija novu fabriku

Danas 10.10.2017
Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas sa predsednikom turske tekstilne kompanije „Tajpa Tekstil Gijim“ Mesutom Toprakom Memorandum o razumevanju, koji predstavlja prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku tog turskog… »

Dug od pet miliona evra gradu - prosto nestao

Danas 11.10.2017
* Savet za borbu protiv korupcije utvrdio da je 566,4 miliona dinara, koliko su firme Pivej invest i So-lo invest dugovale Beogradu, jednostavno izbrisano iz kasnijih izveštaja, bez ikakvih naznaka da je taj dug ikada izmiren * Direkcija za građevinsko… »

Počinje naplata ulaska na Kopaonik

Danas 11.10.2017
Novost za sve koji ove zime planiraju na Kopaonik. Naime, od ponedeljka, 16. oktobra, počinje naplata ulaska u Nacionalni park Kopaonik, potvrđeno je za N1. Naplata će se vršiti po motornom vozilu iz sva tri putna pravca tj. na ulaznim kapijama… »

NALED: Bez plaćanja poreza za mlade koji tek otvaraju firmu

Danas 10.10.2017
Početnike u poslovanju neophodno je osloboditi plaćanja poreskih obaveza u prvoj godini kako bi se podstakli mladi i nezaposleni da biznis vode u legalnim tokovima Ocena je Analize poreskog i neporeskog opterećenja početnika u poslovanju, koju je… »

Agrokor izgubio 1,5 milijardi evra

Danas 11.10.2017
* Predsednik vanredne uprave Agrokora Ante Ramljak saopštio da je Agrokor davao pozajmice Todoriću, ali i da je vlasnik Agrokora na račun firme trošio milione evra na luksuz - od putovanja i aviona do ekskluzivnog ženskog donjeg veša i skupe odeće… »

Oporavak industrije nemoguć bez jasne državne strategije

Danas 10.10.2017
Neophodno je da se sindikati izbore za prava radnika koja država guši kako bi se dodvoravala stranim investitorima, koji u Srbiju dolaze u potrazi za jeftinom radnom snagom. Jedan je od zaključaka sa današnjeg okruglog stola "Industrijska politika… »

Poslodavci već zaštićeni, kontrole bolovanja oduvek postoje

Danas 10.10.2017
* Jedini zakonit način da država "pomogne" investitorima je da traži od domova zdravlja da pojačaju kontrolu kvaliteta rada lekara * Poslodavac po Zakonu o radu može da traži da komisija doma zdravlja proveri dokumentaciju o bolovanju radnika, a… »