Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 11.10.2017

Erdogan: Bićemo jedno

Danas 11.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su danas u Novi Pazar, gde se očekuje potpisivanje protokala između Grada i opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju. Koliko god narodi na… »

Kablovski operatori obavezani na prenos Prve, O2, Hepi i Pinka

Danas 11.10.2017
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je juče rešenje o obavezi kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saznaje Udruženje novinara Srbije. Kako navode RATEL je… »

Danijelson: Srbija odlučna na evropskom putu

Danas 11.10.2017
Generalni direktor Direktorata Evropske komisije (EK) za proširenje i susedsku politiku Kristijan Danijelson izjavio je danas FoNetu da je u razgovorima u Beogradu stekao snažan utisak da je Srbija odlučna da napreduje na evropskom putu. Srbija je na… »

Brnabić: Pristupanje EU interes građana Srbije

Danas 11.10.2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, kojem je poručila da je proces pristupanja Evropskoj uniji strateški cilj Srbije koji je u interesu naših građana. Brnabić… »

Brnabićeva u Kruševcu o prvih sto dana Vlade

Danas 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić rezultate rada Vlade u prvih sto dana predstaviće 14. oktobra u Kruševcu, saopšteno je iz Gradske uprave Kruševca. Da će premijerka i ministri tog dana u Kruševcu boraviti povodom obeležavanja 14. i 15. oktobra, Dana… »

Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva

Danas 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić izjavila je pred Evropskim parlamentom u Briselu da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara. Ona je u raspravi u Spoljnopolitičkom odboru EP i na poruke nekih poslanika da je "veoma… »

Parlament treći rijaliti

Danas 11.10.2017
Nastavljena je praksa da se rasprave u Skupštini Srbije sa terena agrumentacije presele u domen ličnih uvreda, a Nenad Milić iz Liberalno demokratske partije smatra da je suština problema u tome što je "ovo parlament bez poIitike", dok Marko… »

Gardijan: EU ne sme da ostavi Balkan da se krčka

Danas 11.10.2017
Zaostaju napori da se dopre do zemalja jugoistočne Evrope, misli zvanično uredništvo "Gardijana". Oni objašnjavaju da je zadatak EU da se proširi nepotpun jer nedostaje jugoistočni blok Evrope i pozivaju na "restartovanje" priključenja. "Skoro 20… »

Kandidatura Šutanovca bila bi loš potez

Danas 11.10.2017
* Stojanović: Nosi negativan balast prethodne vlasti DS * Klačar: Nije prirodno da lider pretenduje na tu poziciju. Kandidatura predsednika DS Dragana Šutanovca za gradonačelnika Beograda, ako ne uspe opozicioni dogovor o jednom kandidatu, bila bi… »

Sastanak Višegradske grupe

Danas 10.10.2017
Na poziv ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u sredu će u Budimpešti učestvovati na tradicionalnom godišnjem sastanku ministara inostranih poslova Višegradske grupe i zapadnog Balkana. Na… »