Izvor: Dnevnik/Kultura arhiva vesti 11.10.2017

Danas u Frankfurtu počinje Sajam knjiga, učestvuje Srbije

Dnevnik 11.10.2017
FRANKFURT: U Frankfurtu će danas početi najveći sajam knjiga na svetu, na kome će do 15. oktobra učestvovati i Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je predstavljanje Srbije, koje organizuje Ministarstvo, inspirisano je… »

Tema "Dnevnika": Hra­ni­telj­stvo za sta­ri­je tek u po­vo­ju

Dnevnik 11.10.2017
Bri­gu o sta­ri­ma u Sr­bi­ji, ka­da je to po­treb­no, pr­ven­stve­no pre­u­zi­ma po­ro­di­ca, a ka­da to ni­je mo­gu­će, sta­ri se zbri­nja­va­ju kroz si­stem za­kon­skih re­še­nja, pre­ko in­tin­tu­ci­o­nal­nih i… »

Otvoren 49. BEMUS - Glinka pred beogradskom publikom

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele večeras u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga… »

Dan Galerije Matice srpske u Budimpešti i Novom Sadu

Dnevnik 11.10.2017
Galerija Matice srpske nizom programa tokom ove godine obeležava 170 godina trajanja koje je započeto 1.juna predstavljanjem obnovljene fasade i rekonstrukcijom zgrade na Trgu galerije i nastavljeno bogatom izložbenom i programskom delatnošću… »

Film “Kontakt” Mihajla Obrenova prikazan u prepunoj “Areni sinepleks” u Novom Sadu

Dnevnik 11.10.2017
Dokumentarni film “Kontakt” Mihajla Obrenova (“Van, tu, fak ju”, 2017) prikazan je u ponedeljak uveče u prepunoj velikoj sali bioskopa “Arena sinepleks” u Novom Sadu. Film prikazuje alternativnu, andergraund scenu Novog Sada, od 1989. do… »

Predstavom Novosadskog pozorišta u Rakovici počinje „Festival pobednika festivala“

Dnevnik 11.10.2017
Pozorišne svečanosti pod nazivom “Festival pobednika festivala”, počinju danas u Rakovici, izvođenjem predstave“Crni” Novosadskog pozorišta / Ujvideki sinhaz, u režiji Žanka Tomića, i dramatizaciji Roberta Lenarda, u kojoj igra gotovo ceo… »