Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 11.10.2017

Efe: Pudždemon ima rok od pet dana da odgovori Rahoju

Dnevnik 11.10.2017
MADRID: Španska vlada dala je katalonskom lideru Karlesu Pudždemonu pet dana da se izjasni da li je ili nije proglasio nezavisnost, javila je danas španska novinska agencija Efe. Ukoliko Pudždemon potvrdi da je proglasio nezavisnost, dobiće tri dana… »

Brnabić i Junker saglasni: Srbija da implementira reforme

Dnevnik 11.10.2017
BRISEL: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker saglasili su se danas u Briselu da je potrebno da Srbija nastavi da implementira reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava. Kako je saopšteno iz… »

Kalifornija: Poginulo najmanje 17, nestalo oko 150 osoba

Dnevnik 11.10.2017
SANTA ROSA: U požarima u Kaliforniji, koji se šire velikom brzinom, do sada je stradalo 17 osoba, 150 se vodi kao nestalo, a uništeno je oko 1.500 kuća, vinarija i drugih struktura, saopštila je danas državna vatrogasna služba. Požar je zahvatio… »

Rahoj: Referendum, lažni legitimit nezavisnosti Katalonije

Dnevnik 11.10.2017
MADRID: Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da je referendum u Kataloniji sproveden kao deo strategije da se "nametne nezavisnost koju malo ko želi i koja ni za koga nije dobra". Rahoj je istakao da su katalonske vlasti prekršile zakon i… »

Beč: Svinjska glava ispred smeštaja za izbeglice

Dnevnik 11.10.2017
BEČ: Austrijska policija u pokrajini Tirol trenutno istražuje novi slučaj postavljanja svinjske glave ispred smeštaja za izbeglice. Stanari izbegličkog smeštaja u mestu Kirhbihel pronašli su pred ulaznim vratima svinjsku glavu i o tome obavestili… »

J. Joksimović: Cilj vlade da građani budu zadovoljni reformama

Dnevnik 11.10.2017
BRISEL: Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju naunutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države. Ministraka Joksimović je naglasila da je… »

Dačić: Uplitanje "treće strane" u dijalog nepotrebno

Dnevnik 11.10.2017
BUDIMPEŠTA: Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, koji učestvuje na godišnjem sastanku šefova diplomatije Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, u Budimpešti, poručio je nepotrebno uvođenje "treće strane" u ocenu napretka Srbije… »

Češka vlada kritikuje Zemanov govor pred Savetom Evrope

Dnevnik 11.10.2017
PRAG: Češki predsednik Miloš Zeman nije "dobio mandat vlade" za svoj govor pred Savetom Evrope, a to što je izgovorio je u suprotnosti sa spoljnom politikom zemlje, izjavio je premijer Bohuslav Sobotka. Sobotka je, naime, reagovao na jučerašnju… »

Ri: Tramp je "zapalio fitilj rata" sa Severnom Korejom

Dnevnik 11.10.2017
MOSKVA: Američki predsednik Donald Tramp "zapalio je fitilj rata" sa Severnom Korejom, izjavio je danas severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho. "Sa njegovim ratobornim i bezumnim govorom u Ujedinjenim nacijama, Tramp je, može se reći… »

Turulj: Deklaracija o nezavisnosti je samo simboličan akt

Dnevnik 11.10.2017
MADRID: Deklaracija o nezavisnosti, koju je potpisao katalonski lider Karles Pućdemon je samo "simboličan akt", saopštila je katalonska vlada. Portparol katalonske vlade Hordi Turulj kazao je da su poslanici potpisali Deklaraciju koja je "simboličan… »