Izvor: EurActiv arhiva vesti 11.10.2017

Lider Katalonije potpisao deklaraciju o nezavisnosti pa je suspendovao

EurActiv 11.10.2017
Predsednik španske pokrajine Katalonije Karles Pućdemon potpisao je deklaraciju o nezavisnosti te oblasti od Španije, koju je potom suspendovao na nekoliko nedelja i pozvao na dijalog sa Madridom. Španska vlada odgovorila je Barseloni da ne prihvata… »

Predsednik EP dovodi investitore iz EU u Beograd

EurActiv 11.10.2017
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani najavio je 11. oktobra u Briselu da će na čelu delegacije EP i evropskih biznismena i investitora doći u Beograd da bi se podstakla ulaganja u srpsku privredu. Tajani je to izjavio posle susreta s… »

Pošumljavanjem ublažiti efekte klimatskih promena

EurActiv 11.10.2017
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan ponovio je 11. oktobra da je pošumljavanje najjednostavniji, najefikasniji i najjeftiniji način da se ublaže efekti klimatskih promena i istakao da se njegovo ministarstvo time aktivno bavi… »

Rani brakovi krše osnovna prava dece, najmlađa devojčica udata sa 11 godina

EurActiv 11.10.2017
Uskraćivanje prava devojčicama, a i dečacima, na detinjstvo zbog ranih brakova, ali i na izbor partnera, predstavlja ozbiljan oblik kršenja ljudskih prava a ne deo romske tradicije i u rešavanju tog problema neophodna je koordinisana aktivnost svih… »

Počeo drugi ciklus WWF Akademije za prirodu

EurActiv 11.10.2017
WWF, Svetska organizacija za prirodu, drugu godinu zaredom organizuje "WWF Akademiju za prirodu", u okviru koje će od 10. do 14. oktobra u Istraživačkoj stanici Petnica boraviti učenici i nastavnici iz 10 osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje… »

Kako komuniciramo EU?

EurActiv 11.10.2017
Građanske inicijative, kao Resursni centar TACSO za Srbiju, organizuju panel diskusiju "Kako komuniciramo EU?" u sklopu konferencije "EU & Civilno Društvo: Quo Vadis?", u četvrtak, 12. oktobra, u 11.00 u EU info centru (Kralja Milana 7). Panel… »

EU dobija zajedničkog javnog tužioca

EurActiv 11.10.2017
Nakon konačnog odobrenja u Evropskom parlamentu, glavni tužilac Evropske unije koji će istraživati prevare sa budžetom EU počeće da radi 2018. u Luksemburgu. Evropsko javno tužilaštvo (EPPO), koje je predviđeno Lisabonskim ugovorom… »