Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 11.10.2017

Tači tražio albansko državljanstvo za građane Kosova

Glas Amerike 11.10.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je od predsednika Albanije Ilira Mete da Albanija omogući građanima Kosova dobijanje albanskog državljanstva, “kako bi mogli sa pasošima Albanije, slobodno da se kreću po evropskim zemljama”. Hašim Tači… »

Crna Gora ratifikovala Pariski sporazum

Glas Amerike 11.10.2017
Crnogorski parlament ratifikovao je danas Pariski sporazum, obavezujući se da će smanjiti emisiju gasova sa efektom staklene bašte, kao dio borbe protiv negativnog uticaja klimatskih promjena. Prisutna većina u Skupštini, bez poslanika opozicije… »

Zvaničnik EK u Beogradu o evropskim integracijama Srbije

Glas Amerike 11.10.2017
Generalni direktor Direktorata EK za proširenje i susedsku politiku Kristijan Danijelson poručio je danas u Beogradu da ne želi da komentariše datume koji su vezani za proces evropskih integracije. Umesto toga, kako je rekao Danijelson, važno je da… »

Traje borba sa požarima u Kaliforniji, strahuje se od novih

Glas Amerike 11.10.2017
Vatrogasci u Kaliforniji i dalje pokušavaju da suzbiju najsmrtonosnije šumske požare u istoriji te savezne države, u kojima je poginulo najmanje 17 osoba, dok je uništeno dvije hiljade kuća i radnji. Zbog suvog vremena i vjetra, postoji opasnost od… »

Trgovinski sporazum SAD i Kanade, bez Meksika?

Glas Amerike 11.10.2017
Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da predstoje teški pregovori o sporazumu o slobodnoj trgovini u Severnoj Americi, da je dogovor moguć i da bi razmotrio trgovinski sporazum sa Kanadom, bez Meksika. Na pitanje novinara da li će NAFTA… »

Otvoren Forum poljoprivredne politike zemalja JI Evrope

Glas Amerike 11.10.2017
U sektor poljoprivrede u Crnoj Gori će u narednom četvorogodišnjem periodu kroz više projekata biti usmjereno oko 250 miliona eura, uz mjere koje se finansiraju iz nacionalnog budžeta i podršku Investiciono-razvojnog fonda, saopštio je resorni… »

Vojna vežba SAD i Južne Koreje blizu Korejskog poluostrva

Glas Amerike 11.10.2017
Dok američki predsednik Donald Tramp razmišlja o mogućoj vojnoj akciji protiv Severne Koreje, američka vojska pokazala je neke od svojih veština naočigled Severne Koreje. Američki bombarderi pridružili su se južnokorejskim i japanskim vojnim… »

Sve više žena optužuje Vajnstina za seksualno zlostavljanje

Glas Amerike 11.10.2017
Posle istraživačkog teksta objavljenog u dnevniku Njujork Tajms prošle nedelje, 29 žena do sada izašlo je u javnost u proteklih nekoliko dana, optužujući holivudskog magnata, legendarnog producenta Harvija Vajnstina da ih je seksualno zlostavljao… »

Zaoštrava se diplomatski sukob SAD i Turske

Glas Amerike 11.10.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je kako izgleda odlučio da doprinese eskalaciji diplomatskog sukoba sa SAD, navodeći da bi Vašington momenatalno trebalo da povuče svog odlazećeg amabasadora Džona Basa, ukoliko se nije konsultovao sa svojim… »