Izvor: iKragujevac arhiva vesti 11.10.2017

Najnovija vest: Udes kod Plaze (foto)

iKragujevac 11.10.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda kod Plaze. Do nezgode je došlo između dva vozila, oko 17 časova. Za sada nemamo informacija da ima povređenih. Policija je izašla na mesto nezgode i vrši uviđaj. Molimo sve učesnike u… »

iKragujevac vas vodi na Šumadija fest! Delimo besplatne karte!

iKragujevac 11.10.2017
Organizatori „Šumadija festa“, koji se održava 13. i 14. oktobra u hali „Park“, objavili su kompletan program i satnicu na obe bine. Na Main Stage-u, program će u 20 časova otvoriti Nixy, a zatim će nastupiti Stiv Lower i Aki Species, kao… »

Školama poslat dopis - svi stariji od 65 da se penzionišu?!

iKragujevac 11.10.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama da izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa svim starijima od 65 godina. Kako piše "Danas", Šarčević od škola traži da postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja… »

Strava i užas u Srbiji: Napadnuta medicinska sestra!

iKragujevac 11.10.2017
Pedesetogodišnju medicinsku sestru Tatjanu Ilić u leskovačkoj Hitnoj pomoći iz čista mira napala je u nedelju uveče pacijentkinja, nakon čega je ona završila u nesvesti i sa potresom mozga, a sada apeluje da nadležne ustanove sistemski zaštite… »

Sutra slavimo Miholjdan: Večeras završite sve što imate, sutra nikako ne obavljajte kućne poslove!

iKragujevac 11.10.2017
Pravoslavni vernici sutra obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan. Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava jesen koja je kalendarski već uveliko počela. Srpska pravoslavna crkva 12. oktobra obeležava… »

Naučno stručni skup “Vodovod i kanalizacija 2017“ u Kragujevcu

iKragujevac 11.10.2017
U Kragujevcu je danas počeo trodnevni 38. Međunarodni stručno-naučni skup pod nazivom “Vodovod i kanalizacija“ koji organizuje Savez inženjera i tehničara Srbije. Prvi put domaćin ovog skupa koji je okupio oko 150 učesnika iz Slovenije… »

Nov zakon o dualnom obrazovanju: Đaci će za praksu u firmama dobijati i platu

iKragujevac 11.10.2017
Predlog Zakona o dualnom obrazovanju koji je Vlada Srbije uputila u skupštinsku proceduru trebalo bi da omogući efikasnije obrazovanje, kao i zapošljavanje mladih odmah posle srednje škole. Cilj zakona je prilagođavanje srednjeg stručnog obrazovanja… »

Evo za koje kanale je obavezan TV prenos

iKragujevac 11.10.2017
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je rešenje o obavezi kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS). U saopštenju se… »

Ponovo: Goreo autobus, uzrok požara nepoznat!

iKragujevac 11.10.2017
Autobus čačanskog "Autoprevoza" koji saobraća na relaciji Čačak - Lučani, zapalio se danas dok je prolazio kroz selo Markovicu na planini Jelici, prenosi čačanski portal Morava info. Putnici su uspešno evakuisani iz zapaljenog vozila, a niko od… »

Alkoholna groznica u Kragujevcu: Opijaju se devojke, ali i deca

iKragujevac 11.10.2017
Nedavno smo objavili priču o devojkama koje zbog sve učestalijeg pijanstva, svoj bogat noćni život završavaju bauljanjem na ulici, posle čega ih u stanju kome službe Hitne pomoći prevoze na Odeljenje za toksikologiju na ispiranje želuca. Blic je… »