Izvor: Jugmedia arhiva vesti 11.10.2017

Povređene tri putnice i dečak u gradskom prevozu

Jugmedia 11.10.2017
Tri putnice povređene su prilikom naglog kočenja autobusa gradskog prevoza, kod zgrade Osnovnog suda u Nišu, a šestogodišnji dečak povređen je u sudaru dva automobila kod Kvantaške pijace, saopštili su u niškoj Hitnoj pomoći. „Prilikom naglog… »

NOVI ZAKON Prosvetari koji imaju više od 65 godina biće penzionisani

Jugmedia 11.10.2017
Broj od 64 prijavljenih prosvetnih radnika za odlazak u penziju na teritoriji Pčinjskog okruga, mogao bi biti uvećan u narednim danima zbog naloga resornog ministra Mladena Šarčevića o obaveznom postupanju po novom Zakonu o osnovama sistema… »

I smuk hteo da gradi most

Jugmedia 11.10.2017
Na mostu preko Vrle, koji se gradi na Koridoru 10 kroz u Vladičin Han, juče je uhvaćen stepski smuk, dug skoro dva metra. Radnicima španskog preduzeća „Аzvi Rubau“ u pomoć je pritekao Vladica Stanković, predsednik Udruženja za zaštitu… »

Za pokretanje malog biznisa pomoć Help-a i grada Niša od 2.400 evra

Jugmedia 11.10.2017
Predstavnici nemačke nevladine organizacije Help i grada Niša pozvali su danas sva lica zainteresovana za pokretanje sopstvenog mikro i malog biznisa da se prijave za dobijanje pomoći u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra. Portparolka organizacije… »

BOING BOING na srpski način

Jugmedia 11.10.2017
Svoj novi život predstava Boing Boing doživeće i na sceni Narodnog pozorišta Leskovac, gde će premijerno biti izvedena u petak 13. oktobra od 20 sati. Šest mladih ali iskusnih leskovačkih glumaca sami su odabrali baš ovaj komad i uz pomoć… »

DAN GRADA LESKOVAC Govor gradonačelnika

Jugmedia 11.10.2017
Na samom početku današnje svečane sednice, upriličenu povodom 11. oktobra – Dana grada, imam potrebu da kažem da sam ponosan na sve rezultate Leskovca, i kao građanin i kao gradonačelnik ovog grada. Nekada su glavne asocijacije na naš grad bila… »

Obeležen Dan grada Leskovca (FOTO, VIDEO) Svi dobitnici oktobarskih nagrada i priznanja

Jugmedia 11.10.2017
Ovogodišnje obeležavanje Dana grada Leskovca na tri lokacije najlepše je do sada osmišljeno jer je dobitnicima nagrada sa medaljom posvećena posebna pažnja, a svečanost je uveličana otvaranjem nove fabrike sa 80 radnih mesta za Leskovčane… »

Otvorena fabrika za proizvodnju sendvič panela, posao za 80 Leskovčana (VIDEO)

Jugmedia 11.10.2017
Rumunska fabrika „Terastil“, koja posluje u okviru „Teraplast grupe“, otvorila je danas u Leskovcu pogon za proiozvodnju građevinskih sendvič panela u kojoj ima posla za 80 Leskovčana. Terastil je pre nekoliko meseca kupio deo fabrike… »

Igor Jurić: Doživotna kazna za ubice dece

Jugmedia 11.10.2017
Predsednik fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić pozvao je danas u Nišu građane Srbije da potpišu peticiju za uvodjenje doživotne kazne zatvora za ubice dece, bez mogućnosti pomilovanja. „Nisam siguran da će takva kazna smanjiti broj ubica… »

Kasačke trke: Glavni pehar opet otišao u Veliku Planu

Jugmedia 11.10.2017
Pehar „Oslobođenje Grada 11. Oktobar“ osvojilo je danas na leskovačkom hipodromu, po drugi put, grlo Alfa M.G. (Timber Chans-Armina), vlasnika i vozača M. Gajić iz sela Bančine u okolini Velike Plane, kome je pripala i nagrada od 50.000 dinara… »