Izvor: Južne vesti arhiva vesti 11.10.2017

Toplana predložila da pojeftini grejanje u Nišu

Južne vesti 11.10.2017
Ukoliko predlog Toplane bude usvojilo Gradsko veće, daljinsko grejanje biće jeftinije i u fiksnom i varijabilnom delu. Iz ovog preduzeća navode da će kilovat energije korisnici plaćati 5,04 umesto 5,40 dinara, a da će održavanje sistema i ostali… »

Zbog kvara na vodovodu, prokupačkim ulicama teku potoci

Južne vesti 11.10.2017
Dok voda iz gradskog vodovoda izbija iz asfalta na više lokacija u Prokuplju, iz JKP Hammeuma uprkos kvaru ne zatvaraju vodu. Zbog potoka koji teku kolovozima, saobraćaj je otežan, a bezbednost građana je ugrožena. U Novoselskoj ulici zbog kvara koji… »

Izložba o pećini Balanici u Galeriji Sinagoga

Južne vesti 11.10.2017
Arheolog Dušan Mihailović, koji je imao najvažniju ulogu u istraživanju Velike i Male Balanice, kada su otkriveni fosilni ostaci stari između 200.000 i 500.000 godina, pripremio je izložbu o ovoj pećini. Otvaranje je u četvrtak 12. oktobra u 14… »

U Leskovcu otvorena fabrika za proizvodnju građevinskih sendvič-panela

Južne vesti 11.10.2017
Na prostoru nekadašnje fabrike za proizvodnju građevinskih sendvič-panela „Interlemind“, danas je zvanično puštena u rad proizvodna linija rumunske kompanije „TeraSteel“. U ovu fabriku uloženo je, kako kažu, 11 miliona evra i u njoj će… »

Vlasotince i Bojnik dobili prihvatilište za pse

Južne vesti 11.10.2017
Na površini od 400 kvadrata u Vlasotincu izgrađeno je prihvatilište za napuštene životinje, u koje će se pretežno dovoditi psi lutalice, a ovaj objekat može da primi 100 životinja. Predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović, rekao je da se… »

Carinici zaplenili ekstazi švercovan u prvoj pomoći i aparatu za požar

Južne vesti 11.10.2017
Nameru dvojice Nišlija da preko graničnog prelaza Gradina prošvercuju više od 1,5 kg ekstazija sakrivenih u priboru za prvu pomoć, kao i u aparatu za gašenje požara, kako kažu u Upravi carina, osujetili su carinici i Bezbedonosno informativna… »

“Živi zid” u borbi protiv privatnih izvršitelja u Nišu

Južne vesti 11.10.2017
Svi građani Niša koji imaju sporove sa privatnim izvršiteljima i preti im oduzimanje imovine, a to smatraju nepravednim, mogu se obratiti novoformiranoj stranci Narodna jaka Srbija “Živi zid” i njihovoj kancelariji u Nišu. Iz te stranke poručuju… »

Carstvo paprike nadomak Leskovca

Južne vesti 11.10.2017
Ljute, slatke, krupnije, ali i one sitnije, crvene paprike, takozvane nizače, prekrivaju fasade kuća sela Donja Lokošnica koje se prostire na brdu nedaleko od Leskovca. Meštani kažu da je njihova paprika jedinstvena po tome što ne uspeva nigde… »

MUP ćuti o tajnoj nabavci policijskih “škoda”

Južne vesti 11.10.2017
Ni nakon više od mesec dana od kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo 710 policijskih “škoda”, nije poznato pod kojim uslovima su one kupljene i zašto baš od Auto Čačka, a nije poznato ni koliko je vozila dobila niška policija. MUP… »

Jovanović kritikuje funkcionere u Panteleju zbog neracionalnog trošenja para građana

Južne vesti 11.10.2017
Nakon pisanja Južnih vesti da će građani platiti 1,1 milion dinara za račune funkcionera Opštine Pantelej i njihovih gostiju koji će ubuduće jesti u 4 kafane od Niša do Beograda, oglasio se lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu i odbornik… »