Izvor: Kurir arhiva vesti 11.10.2017

Detalji ultimatima koji je Madrid dao Kataloniji: Zašto će ako ne odustane od nezavisnosti, ovu pokrajinu pogoditi - atomska…

Kurir 11.10.2017
Španska Vlada je zatražila od katalonskog predsednika Karlesa Pučdemona da do ponedeljka 16. oktobra objasne da li je proglašena nezavisnost Katalonije, prenosi španska agencija "Efe". Ukoliko Pudždemon potvrdi da je proglasio nezavisnost, dobiće… »

Erdogan u novom pazaru: Srbija nas spaja,čuvajmo prijateljstvo!

Kurir 11.10.2017
"Čuvaćemo naše prijateljstvo", poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku. On je rekao da je Sandžak, kako je nazvao Rašku oblast, jedan od… »

Skat opleo po vulinu: Meseci rada na boljem imidžu Srbije u SAD podriveni njegovom izjavom

Kurir 11.10.2017
Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat podelio je danas na svom tviter profilu tekst "Vašington post"-a sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti… »

Ambasador potvrdio dobre odnose: Španija je zahvalna Srbiji što ne šalje pismo Evropskoj komisiji

Kurir 11.10.2017
Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares. "Španija je zahvalna Vladi Srbije što u… »

Gust raspored aktivnosti u novom pazaru: Vučić i Erdogan razgovarali sa predsednicima brojnih opština

Kurir 11.10.2017
Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan stigli su nešto posle 13 časova u Novi Pazar i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i… »

Brnabić: Za EU Srbija kandidat u novom talasu proširenja

Kurir 11.10.2017
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Evropska unija vidi Srbiju kao iskrenog i odgovornog partnera i kao kandidata za novi talas proširenja. Brnabić kaže da joj je bilo važno da njena prva zvanična poseta na mestu predsednice vlade… »

(Video) Kalifornija kao u paklu: Požari gutaju celu državu, najmanje 17 poginulih! Stravični prizori!

Kurir 11.10.2017
Broj ljudi poginulih u požarima koji gore širom severne Kalifornije popeo na 17 pošto su snažni vetrovi preko noći razbuktali više od deset požara i upalili nekoliko novih. U okrugu Sonoma poginulo je devet ljudi, dvoje u okrugu Napa, troje je… »

Tači tražio albanske pasoše za građane Kosova: Albanski premijer ga oduvao

Kurir 11.10.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u Prištini od predsednika Albanije Iljira Meta zatražio da se pitanje izolacije građana Kosova uspostavljeno zbog blokade procesa liberalizacije viza reši tako da Albanija dodeli albansko državljanstvo… »

Kritikovao je zapad a dobio je odgovor koji će zapamtiti: EU i SAD objasnile Tačiju koji je njegov problem

Kurir 11.10.2017
Dan nakon što je kosovski predsednik žestko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše… »

Iz zatvora u manastir: Amfilohije garantovao za Branku Milić, optuženu za pokušaj terorizam u Crnoj Gori!

Kurir 11.10.2017
PODGORICA - Viši sud u Podgorici ukinuo je danas pritvor srpskoj državljanki Branki Milić, optuženoj za umešanost u pokušaj terorizma na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Pritvor joj je ukinut posle garancije koju je dala… »