Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 11.10.2017

Gust raspored aktivnosti u novom pazaru: Vučić i Erdogan razgovarali sa predsednicima brojnih opština

Kurir 11.10.2017
Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan stigli su nešto posle 13 časova u Novi Pazar i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i… »

Iz zatvora u manastir: Amfilohije garantovao za Branku Milić, optuženu za pokušaj terorizam u Crnoj Gori!

Kurir 11.10.2017
PODGORICA - Viši sud u Podgorici ukinuo je danas pritvor srpskoj državljanki Branki Milić, optuženoj za umešanost u pokušaj terorizma na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Pritvor joj je ukinut posle garancije koju je dala… »

(Video) Šta se to događa u Sarajevu: Još jedna zmijurina primećena u gradu, a ova je duža od 2 metra!

Kurir 11.10.2017
Nakon što je u sarajevskoj Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" primećena zmija od dva metra, i stanovnici naselja Stup imali su priliku da se susrestnu sa sličnim "čudovištem". U ulici Aleja Bosne srebrene uznemireni građani videli su zmiju dužu… »

Dodik povlači poslanike iz parlamenta BiH: Tužilaštvo i sud postavljeni mimo Ustava!

Kurir 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 14. oktobra, pozvati na sastanak srpske poslanike u parlamentu BiH, poslanike u Narodnoj skupštini RS, kao i predstavnike Boračke organizacije i drugih udruženja, kako bi razgovarali… »

Drama u bih: Morska voda prodire u Neretvu, zvog presoljene reke poloprivrednici na muci!

Kurir 11.10.2017
Da more dramatično prodire u Neretvu, u čijem je toku još pre deceniju utvrđena veliko prisustvo morske vode, i to od njenog ušća u susednoj Hrvatskoj pa sve do Višića u čapljinskom kraju, pokazuju stalna merenja na tamošnjim bušotinama.. Uz… »

Najteži posao crnogorskih čuvara zatvora: Kad beba zaplače, nema se kud!

Kurir 11.10.2017
U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pored svakodnevnih priča zatvorenika i zatvorenica, često se može čuti i plač beba, čije majke su privremeno dom zamenile zatvorskim zidinama, zbog izvršenja krivičnih dela. Zakon je obezbedio da se… »

Poslednji dani kampanje u Makedoniji: Lokalni izbori u nedelju na 3.500 biračkih mesta

Kurir 11.10.2017
Partije, koalicije i nezavisni kandidati danas nastavljaju svoju predizbornu kampanju sa skupovima i sastancima sa građanima širom Makedonije. Koalicija "Život u Makedoniji" koju predvodi SDSM održaće sastanke sa građanima u Dolenima i… »

(Video) Snimak koji je obišao region: Potukli se na turniru, jedva ih razdvojili!

Kurir 11.10.2017
Na internetu se pojavio snimak koji je prikazao atmosferu posle jednog turnira u Bosni i Hercegovini, tačnije iz okoline Prozora. Muškarci su se prvo gurali, a onda i potukli, pa je na kraju morala da interveniše i policija. Šta se tačno dogodilo… »

Jeziva smrt u Sloveniji: Razjareni ovan ubio vlasnicu farme

Kurir 11.10.2017
Vlasnicu manjeg poljoprivrednog gazdinstva u selu Kozji vrh blizu slovenskog Dravograda teško je povredio razjareni ovan, a žrtva je nekoliko sati kasnije umrla u bolnici u Mariboru uprkos hitnoj intervenciji. Portparol celjske policije Peter Pungartnik… »

Ubistvo starice kod Plava: Opljačkali je i prebili, pa jedan drugog optužili za njenu smrt

Kurir 11.10.2017
Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju privodi kraju istragu brutalnog razbojništva i ubistva Gordane Dašić (84) u Brezovici kod Plava i teškog povređivanja njenog supruga Vuka Dašića (82). Forenzički centar u Danilovgradu završio je DNK… »