Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 11.10.2017

Miholjsko leto u punom sjaju: Sreda u Srbiji sunčana i topla, do 22 stepena

Kurir 11.10.2017
U Srbiji će ujutro biti umereno oblačno, po kotlinama na zapadu i jugu mestimično magla a tokom dana pretežno sunčano i toplije, saopštio je Hidrometeorološki savez Srbije. Vetar će biti slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura će se… »

Vreme za penziju: Ministar Šarčević naredio da u školama prestane radni odnos svima koji imaju 65 godina

Kurir 11.10.2017
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time… »

Sejdinović (NDNV): Izjave Brnabić o medijima cinizam i ignorancija

Kurir 11.10.2017
Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svojim izjavama o medijskoj sceni na najbolji način prezentuje "cinizam i ignoranciju". Sejdinović je za Betu ocenio da… »

Tribunal daje Šešelju pravnog zastupnika: Ali neće moći da priča u njegovo ime

Kurir 11.10.2017
Za predstojeću raspravu o žalbi Tužilaštva na prvostepenu oslobađajuću presudu koju mu je Tribunal izrekao prošle godine, Haški sud će Vojislavu Šešelju postaviti pravnog zastupnika. Kako je saopšteno iz Haškog suda, uloga Šešeljevog… »

Dupliran broj donora organa u Srbiji: Na milion stanovnika više od 4 donora

Kurir 11.10.2017
Srbija je ove godine zabeležila najveći pomak u transplantaciji organa, trenutno ima 4,2 donora na milion stanovnika, a prošle godine imala je dva donora na milion stanovnika. Zahvaljujući davaocima organa i njihovim porodicama kojih je u prvih osam… »

Božović poziva na pobunu omladine: Napravite od ove zemlje mesto po svojoj meri

Kurir 11.10.2017
Mladi u Srbiji treba da se pobune i naprave od ove zemlje mesto po svojoj meri, izjavio je danas poslanik Demokratske stranke Balša Božović i upozorio da Srbiju napušta najperspektivniji deo društva. Činjenica je da mladi u Srbiji loše žive i da… »

Strašno! Sve češći dečji brakovi: Najmlađa nevesta u Srbiji ima 9 godina!

Kurir 11.10.2017
Najmanje 2.000 nelegalnih, maloletničkih brakova godišnje bude sklopljeno u Srbiji, nažalost, taj broj je znatno veći jer ne postoji zvanična statistika, a najmlađa devojčica koja je bila prisiljena da se uda imala je tek devet godina! Dečji… »

Srećan put: Saobraćaj širom Srbije umeren, prilagodite brzinu zbog magle

Kurir 11.10.2017
Umeren je jutros saobraćaj u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS) i upozorio vozače na mestimičnu maglu i vlažan kolovoz. Po podacima Uprave Granične policije Srbije, na putničkim terminalima graničnih prelaza vozila se zadržavaju do… »

Mladićeva odbrana hoće njegovu zdravstvenu dokumentaciju: Već 9 meseci traže je od Tribunala

Kurir 11.10.2017
Odbrana generala Ratka Mladića, optuženog za genocid u BiH, danas je ponovo zatražila da joj Haški tribunal dostavi celokupnu Mladićevu zdravstvenu dokumentaciju, negirajući tvrdnju sudskog sekretarijata da je taj dosije već dostavljen braniocima… »

Danas slavimo Miholjdan: Danas nikako ne obavljajte kućne poslove, ali evo šta treba da uradite!

Kurir 11.10.2017
Pravoslavni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan. Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava jesen koja je kalendarski već uveliko počela. Srpska pravoslavna crkva 12. oktobra obeležava… »