Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 11.10.2017

Erdogan u novom pazaru: Srbija nas spaja,čuvajmo prijateljstvo!

Kurir 11.10.2017
"Čuvaćemo naše prijateljstvo", poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku. On je rekao da je Sandžak, kako je nazvao Rašku oblast, jedan od… »

Skat opleo po vulinu: Meseci rada na boljem imidžu Srbije u SAD podriveni njegovom izjavom

Kurir 11.10.2017
Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat podelio je danas na svom tviter profilu tekst "Vašington post"-a sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti… »

Ambasador potvrdio dobre odnose: Španija je zahvalna Srbiji što ne šalje pismo Evropskoj komisiji

Kurir 11.10.2017
Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares. "Španija je zahvalna Vladi Srbije što u… »

Tači tražio albanske pasoše za građane Kosova: Albanski premijer ga oduvao

Kurir 11.10.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u Prištini od predsednika Albanije Iljira Meta zatražio da se pitanje izolacije građana Kosova uspostavljeno zbog blokade procesa liberalizacije viza reši tako da Albanija dodeli albansko državljanstvo… »

Kritikovao je zapad a dobio je odgovor koji će zapamtiti: EU i SAD objasnile Tačiju koji je njegov problem

Kurir 11.10.2017
Dan nakon što je kosovski predsednik žestko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše… »

(Anketa) za bacanje petardi kazna do 100.000 dinara! Stigle velike promene, za ovo će se od sada ići u zatvor!

Kurir 11.10.2017
Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost gradjana, kazniće se novačnom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara, ili sa 40 do 120 časova rada u javnom interesu. Sada je kazna za to 10.000 do 50.000 dinara, a… »

Kongresmen Ted Po ekskluzivno za Kurir: Preneću Trampu da ga ovde vole i iščekuju da dođe u Srbiju

Kurir 11.10.2017
Američki kongresmen Ted Po u izjavi za Kurir kaže da je, kao jedan od dva kopredsedavajuća u srpskom kokusu u Kongresu SAD, uveren da je dalji razvoj odnosa između Srbije i SAD u interesu obe zemlje. Po ističe da Srbija igra najvažniju ulogu u ovom… »

Kuburović: Novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije do kraja godine

Kurir 11.10.2017
"Ono što je predviđeno Akcionim planom za Poglavlje 23 je donošenje novog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Plan je da se taj predlog zakona pred narodnim poslanicima nađe do kraja godine", rekla je Nela Kuburović, prenelo je Ministarstvo… »

Poslanik Dveri imao udes: Srđan Nogo povređen u saobraćajci u centru Beograda

Kurir 11.10.2017
Tokom popodneva u samom centru Beograda desio se udes kada je na automobilu poslanika Srđana Noga pukla spona na prednjem točku. Na uglu Birčaninove ulice i Kneza Miloša u poslepodnevnim satima došlo je do udesa kada je Nogov automobil marke reno… »

(Foto) kad Dačić zapeva, lete šuške: Šef diplomatije se latio mikrofona pred Erdoganom, a muftija ga zakitio bakšišom

Kurir 11.10.2017
BEOGRAD - Naš ministar spoljnih poslova možda ne zna engleski, ali zato zna da peva na turskom, a da je u tome bio i te kako uspešan dokaz je i pozamašan bakšiš koji je dobio. U toku svečane večere u čast turskog predsednika Redžepa Erdogana u… »