Izvor: N1 Info arhiva vesti 11.10.2017

Vulin i Skat o "podrivanju imidža" i "pogrešnim izjavama"

N1 Info 11.10.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio je kritike ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skata povodom odnosa prema haškom osuđeniku generalu Vladimiru Lazareviću, navodeći da Srbija nije izazvala ratove i da ne treba da se stidi onih koji su je branili… »

Dačić na turskom pevao Erdoganu

N1 Info 11.10.2017
U Srbiji boravi turska delegacija predvođena predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom. Tokom večere koja je priređena za tursku delegaciju, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je uzeo mikrofon u ruke i zapevao na turskom jeziku… »

Erdogan: Turska za saradnju sa Srbijom na svim poljima

N1 Info 11.10.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Novom Pazaru da želi da u Srbiji vlada jedinstvo, sloga i da bude zemlja prosperiteta te da je Turska spremna na saradnju sa Srbijom na svakom polju i u svim sferama. Izvor: N1 On je na bini ispred… »

Ukinut pritvor optuženoj za državni udar u Crnoj Gori

N1 Info 11.10.2017
Veće podgoričkog Višeg suda ukinulo je pritvor Branki Milić, optuženoj da je član kriminalne grupe koja je navodno planirala državni udar u noći parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine. Kako pišu Večernje novosti, veće podgoričkog… »

Šarčević i Ružić sa sindikatima prosvete: Usvojene primedbe

N1 Info 11.10.2017
Ministri prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Mladen Šarčević i Branko Ružić, razgovarali su sa predstavnicima pet reprezentativnih sindikata zaposlenih u obrazovanju o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama. Kako je saopštilo… »

Danas: Šarčević u dopisu školama - u penziju s 65 godina

N1 Info 11.10.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time ispunili uslov za… »

Privatni vrtići u Beogradu radiće od 7 časova

N1 Info 11.10.2017
Privatni vrtići, koji su na spisku za subvencije Grada Beograda počeće radno vreme od 7 časova ujutru, saopštila je gradska služba za informisanje, ali nije precizirano od kada će vrtići početi sa tim radnim vremenom. Grad Beograd subvencioniše… »

Dodik će razgovarati sa srpskim poslanicima u BiH o Sudu

N1 Info 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 14. oktobra, pozvati na sastanak srpske poslanike u parlamentu BiH, poslanike u Narodnoj skupštini RS, kao i predstavnike Boračke organizacije i drugih udruženja, kako bi razgovarali… »

Hrvatski Sabor osnovao istražnu komisiju za Agrokor

N1 Info 11.10.2017
Sabor Hrvatske je većinom glasova osnovao istražnu komisiju za Agrokor, koja treba da istraži političku pozadinu slučaja posrnulog hrvatskog koncerna. Za osnivanje komisije glasalo je 113 od ukupno 151 poslanika hrvatskog parlamenta, dok ih je 11… »

Počinje naplata ulaska na Kopaonik, pogledajte cenovnik

N1 Info 11.10.2017
Novost za sve koji ove zime planiraju na Kopaonik. Naime, od ponedeljka, 16. oktobra, počinje naplata ulaska u Nacionalni park Kopaonik, potvrđeno je za N1. Izvor: N1 Naplata će se vršiti po motornom vozilu iz sva tri putna pravca tj. na ulaznim… »