Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 11.10.2017

(VIDEO) Erdogan tapše, a Dačić peva. I to na turskom jeziku

Nedeljnik 11.10.2017
Dačić je predsedniku Turske i njegovoj supruzi otpevao pesmu "Osman aga" Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pevao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast. Snimci… »

Odloženo proglašenje nezavisnosti Katalonije, šta su sve dogovorili Erdogan i Vučić i Šutanovac kandidat DS za…

Nedeljnik 11.10.2017
Teme dana i naslovne strane dnevnih novina. ODLOŽENO PROGLAŠENJE NEZAVISNOSTI KATALONIJE - Katalonski lider Karles Pučdemon je u regionalnom parlamentu rekao da će suspendovati proglašenje nezavisnosti na nekoliko nedelja i dati šansu dijalogu. Na… »

Dejvidu Linču nagrada za životno delo

Nedeljnik 11.10.2017
Linč dobija priznanje 40 godina od objavljivanja njegovog prvog dugometražnog filma "Irejzerhed" Američkom reditelju Dejvidu Linču biće dodeljena nagrada za životno delo na predstojećem Rimskom filmskom festivalu. U obrazloženju festivala, navodi… »

Više od kluba, manje od države: Ili, svi su otišli od nas, a mi smo i dalje unitaristi

Nedeljnik 11.10.2017
Otišli su i Ustavom zagarantovanim pravom (Slovenija i Makedonija), i ratom (Hrvatska, Bosna), i na referendumu (Crna Gora), i jednostranim otcepljenjem (Kosovo). Dakle - sve može. Ja navijam za Real, pa mi nije mnogo važno u kojoj će ligi da igra… »

Narod protiv Vajnstajna: Obama, Hilari i Demokratska stranka osudili holivudskog zlostavljača

Nedeljnik 11.10.2017
Američki mediji podsećaju da je Obamina 19-godišnja ćerka Malija stažirala u Vajnstajnovoj kompaniji, a da je sam Vajnstajn uložio milione dolara Demokratskoj stranci, kao i da je organizovao donatorske večeri za Obamu dok je bio predsednik. Bivši… »

Rođendanski broj Nedeljnika: Poklon knjiga najboljih intervjua

Nedeljnik 11.10.2017
Nedeljnik i luskuzna monografija na svim kioscima po ceni od svega 199 dinara. Povodom petog rođendana i 300. broja, Nedeljnik uz novi broj svim čitaocima poklanja luksuznu monografiju najboljih intervjua na 164 strane. Svaki čitalac Nedeljnika… »

LG Q6 spaja elegantan dizajn i premium karakteristike

Nedeljnik 11.10.2017
LG Q6 odlikuje minimalistički i svedeni dizajn, sa zaobljenim ivicama koje prate uglove ekrana. Pored impresivnog izgleda, ovaj model odlikuje i jednostavnost pri korišćenju. Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je domaćim korisnicima smart… »

Zašto se žene voze taksijem više od muškaraca

Nedeljnik 11.10.2017
"Ako jedna osoba ne šeta mnogo, to je možda lenjost, ali ako stotine ljudi, a posebno žena ne šeta? To nije pojedinačni problem lenjosti već društveni problem", kaže vođa istraživačkog tima studije sa Stenforda Tim Althof. Istraživanja u… »

Da Vinčijeva i Vorholova slika na zajedničkoj aukciji: Dela procenjena do 150 miliona dolara

Nedeljnik 11.10.2017
"Neko poput Da Vinčija ne zastareva. Ovo je jedno od istinski neprocenjivih dela", rekao je Loik Guzer, načelnik posleratne i savremene umetnosti u njujorškom odseku "Kristiza" Leonardov "Hrist" i Vorholovo poslednje delo zasnovano na "Poslednjoj… »

Dr Vladimir Đurić: Humor i kafana su lek

Nedeljnik 11.10.2017
Kada bih imao mogućnost da izaberem samo jednu osobinu kog mojih prijatelja ili žene koju volim, to bi bio dobar smisao za humor. "Kada čovek počne sam sebi da se smeje zbog toga koliko je iracionalan bio, ceo posao je završen. Kafana je takođe lek… »