Izvor: Niške vesti arhiva vesti 11.10.2017

Odlučeno! Grejanje jeftinije za „DINAR“

Niške vesti 11.10.2017
Nadzorni odbor niškog JKP „Gradska toplana” je predložio smanjenje fiksnog dela cene daljinskog grejanja sa 28.26 din/m2 na 27.08 din/m2 i cene varijabilnog dela sa 5.40 na 5.04 din/kwh, piše u saoštenju koje je stiglo od Nadzornog odbora niške… »

Povređene tri putnice i šestogodišnji dečak

Niške vesti 11.10.2017
Putnici S.S (17), K.V (63) i V.M. (30) su, na sreću, samo lakše povređeni kada je autobus koji saobraća po gradu, naglo zakočio, a u Direkciji za javni gradski prevoz kažu da su putnici osigurani i imaju pravo da potraže osiguranje. „Oni su… »

MIHOLJDAN i ono što niste znali o ovom danu!

Niške vesti 11.10.2017
Srpska pravoslavna crkva 12. oktobra obeležava praznik svetitelja Kirjaka Otšelnika koji je u narodu poznat i kao Miholjdan,a vezuje se za smenu leta i jeseni. Prema narodnom verovanju ljudi na Miholjdan ne treba da obavljaju kućne poslove, zbog toga… »

Forumova Noć kupovine uz koncert Mirze Selimovića

Niške vesti 11.10.2017
Manifestacija FORUM Shopping Night, četvrtnaesti put zaredom, biće održana u petak, 13. oktobra, od 17 časova do ponoći, u Forum šoping centru. Svi ljubitelji dobrog šopinga i ovog puta naći će u ponudi poznate brendove odeće, obuće, aksesoara… »

Radovi u vrtićima „Neven“ i „Crvenkapa“ još uvek traju. Direktorka moli za strpljenje

Niške vesti 11.10.2017
Direktorka „Pčelice“ Svetlana Mitić odazvala se na pozive našeg novinara i dodala da uskoro očekuje završetak radova dva vrtića. Ona je zamolila roditelje da budu strpljivi jer deci želi sve najbolje, i ako neko njih razume najbolje to je ona… »

Niške nekropole

Niške vesti 11.10.2017
Razuđena urbanistička struktura Naisa, sa utvrđenjem, gusto naseljenim stambenim kvartovima, vilama u okolini, obližnjim predgrađem, odražavala se na broj i raspored nekropola. Najstarije groblje Naisa, koje bi pripadalo gradu u vreme njegovog… »

Tito je naredio – Niš će zauzeti bugarske snage

Niške vesti 11.10.2017
Najsvetliji istorijski događaji Niša u dvadesetom veku jesu njegova dva oslobođenja iz neprijateljskog ropstva. U Prvom svetskom ratu oslobođen je 12. oktobra, u Drugom dva dana i 26 godina kasnije. Nekoliko je ključnih momenata vezano za… »

„Crveni pevac“ kao simbol sreće i zaštitni znak ovog dela grada

Niške vesti 11.10.2017
Niški kvart, odnosno trougao, između ulica Cara Dušana, Vojvode Mišića i bulevara dr Zorana Đinđića se popularno naziva Crveni pevac. Kraj je ime dobio po kafani Crveni pevac na čijem se krovu nalazio limeni pevac crvene boje. Kafana je srušena… »

Vilin grad: Bioskopski program od 12. do 18. oktobra

Niške vesti 11.10.2017
Ove nedelje četiri nova filma u bioskopu „Vilin grad“ ANA KARENJINA: SEĆANJA VRONSKOG Od 12. oktobra “Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine”. Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi… »

Rekonstrukcije vrtića uskoro pri kraju?

Niške vesti 11.10.2017
Nakon što su gradski većnici Bojan Krstić i Miloš Milošević u pratnji direktorke predškolske ustanove „Pčelica“ obišli vrtiće „Crvenkapa“ i „Neven“ još uvek se ne zna kada će tačno rekonstrukcije biti završene, ali kažu da se… »