Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 11.10.2017

VIDEO: Dačić pevao Erdoganu pesmu 'Osman aga' na turskom jeziku

Nova ekonomija 11.10.2017
Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pevao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast. Snimci Dačićevog pevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama. Na jednom… »

Udruženi sindikati Sloga podnose tužbu protiv banaka zbog nezakonite naplate usluga

Nova ekonomija 11.10.2017
Udruženi sindikati Srbije Sloga najavili su da će podneti tužbu protiv banaka zbog nezakonite naplate usluga. "Bankarski sektor u Srbiji godinama unazad, uz blagoslov države i vlasti, a posebno ćutanje Narodne banke Srbije, potpuno nekontrolisano… »

Turci grade fabriku u Kraljevu

Nova ekonomija 11.10.2017
Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je s predsednikom turske tekstilne kompanije Taypa Tekstil Giyim Mesutom Toprakom, Memorandum o razumevanju. To je prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku tog turskog proizvođača u… »

Savet: Oko pet miliona evra duga firmi prema Gradu Beogradu izbrisano iz izveštaja

Nova ekonomija 11.10.2017
Savet za borbu protiv korupcije utvrdio da je 566,4 miliona dinara, koliko su firme Pivej invest i So-lo invest dugovale Gradu Beogradu za zakup građevinskog zemljišta jednostavno izbrisane iz kasnijih izveštaja, bez naznaka da je dug ikada izmiren… »

Svečano otvaranje 42. Međunarodnog sajma medicine i stomatologije - Medident sutra u hali 4

Nova ekonomija 11.10.2017
Svečano otvaranje 42. Međunarodnog sajma medicine i stomatologije - Medident biće održano u četvrtak, 12. oktobra, u 12:00 časova, u hali 4 Beogradskog sajma. Promoter ovogodišnje manifestacije je prof. dr Nadežda Basara, hematolog i onkolog… »

Najbogatiji čovek Meksika vidi šansu za ekonomski rast posle zemljotresa

Nova ekonomija 11.10.2017
Najbogatiji čovek Meksika, magnat u oblasti telekoma Karlos Slim rekao je da će rekonstrukcija posle dva razorna zemljotresa prošlog meseca otvoriti radna mesta i podstaći rast kao i da je više od 100 miliona dolara sakupljeno za pomoć posle… »

U Turskoj danas počinje suđenje tursko-nemačkoj novinarki Mešale Tolu

Nova ekonomija 11.10.2017
U Turskoj je 6. maja uhapšena nemačka novinarka i prevoditeljka Mešale Tolu. Optužnica je tereti za pripadnost terorističkoj organizaciji, kao i za terorističku propagandu. Sa svojim trogodišnjim sinom Serkanom, Mešale Tolu nalazi se u ženskom… »

Brnabić: Mnogi investitori će otići iz Srbiji ako ne rešimo problem bolovanja radnika

Nova ekonomija 11.10.2017
Strožom kontrolom pokušaćemo da sprečimo zloupotrebu bolovanja, izjavila je predsednica vlade Ana Brnabić. Brnabić je dodala da će mnogi investori otići iz Srbije, ukoliko se nešto ne promeni, jer ne mogu da planiraju posao. Ona je dodala da će… »

Direktor MUP-a o Savamali: Morate verovati srpskoj policiji

Nova ekonomija 11.10.2017
Direktor policije Vladimir Rebić za Insajder, govoreći o istrazi policije o rušenju u Hercegovačkoj, rekao je da "zna šta zna, ali da ne želi to da kaže, jer mu zakon ne daje tu mogućnost". Na pitanje Insajdera da li je policija nestručna kada za… »

Predsednik Evropskog parlamenta dovodi u Srbiju investitore iz EU

Nova ekonomija 11.10.2017
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani najavio je nakon razgovora sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić da će posetiti Srbiju u znak podrške njenom putu integracija u EU. Tajani će posetiti Srbiju do kraja januara 2018. Tajani je istakao… »