Izvor: PC Press arhiva vesti 11.10.2017

Google plaća sve više kako bi svoj pretraživač učinio dominantnim

PC Press 11.10.2017
Kompanija Google trenutno troši sve veće sume novca kako bi svoj pretraživač plasirala na različitim uređajima, te je samo prošle godine platila 7,2 milijarde dolara proizvođačima Apple i Android telefona za takozvane „troškove akvizicije… »

Predstavljen Tesla Smartphone 3.3

PC Press 11.10.2017
Porodica uređaja Tesla postala je bogatija za još jednog člana, a javnosti je 11. oktobra predstavljen novi model – Tesla Smartphone 3.3, koji, po rečima predstavnika kompanije ComTrade izlazi iz okvira svog cenovnog ranga. Telefon objedinjuje više… »

Aleksandar Seratlić novi generalni direktor SBB-a

PC Press 11.10.2017
Dosadašnji generalni direkor Merkatora S, Aleksandar Seratlić, posle tri godina rukovođenja ovim trgovinskim lancem, preuzeo je 1. oktobra dužnost generalnog direktora SBB-a, provajdera televizije, interneta i telefonije u Srbiji, člana United grupe… »

Samsung predstavio Star Wars robote-usisivače

PC Press 11.10.2017
Za sve one koji su sanjali da koriste Silu ( The Force) za čišćenje svog doma, Samsung je nedavno predstavio par Star Wars POWERbot™ usisivača, koji su u pretprodaji od 10. oktobra. Star Wars usisivači dolaze u obliku Darth Vader i Stormtrooper… »

Kompanija OnePlus prikuplja korisničke podatke bez dozvole

PC Press 11.10.2017
Kineska kompanija OnePlus započela je svoje poslovanje 2013. godine sa idejom da napravi bolji telefon, koji bi postao poznat po svom kvalitetu, te pristupačnoj ceni. Danas njihova prilagođena verzija Android operativnog sistema – OxygenOS preti da… »

Nova WhatsApp biznis aplikacija

PC Press 11.10.2017
WhatsApp gradi potpuno novu uslugu koja će se potpuno odvojiti od regularne verzije aplikacije. Trenutno se radi na drastično različitoj verziji WhatsApp-a koja je posebno razvijena za preduzeća, a nekoliko njegovih ključnih karakteristika je dospelo… »

SMS poruka kao testament

PC Press 11.10.2017
Australijski sud je nedavno doneo odluku da neposlata tekstualna poruka dobije funkciju testamenta, budući da je poslužila u razrešenju ostavinskih nesporazuma. Slučaj je razrešen u Vrhovnom sudu u australijskom gradu Kvinslend, a bez ikakvih tragova… »

Upoznajte prvog svetskog prevodioca emotikona

PC Press 11.10.2017
Keith Broni, iz Dablina, smatra se prvim svetskim prevodiocem emotikona. Ovaj Irac se pojavio na BBC-u kako bi razgovarao o svom veoma neuobičajenom zanimanju, i upravo taj snimak zajedno sa njegovom titulom je postao viralan na društvenim mrežama… »

YouTube uklonio sadržaje koji prikazuju modifikovanje oružja

PC Press 11.10.2017
YouTube je ukinuo sve sadržaje koji prikazuju načine na koje može da se modifikuje određeno oružje kako bi se učinilo smrtonosnijim, a posle napada u Las Vegasu koji je odneo 58 života. Budući da je 12 pušaka koje je napadač koristio u Las… »

Modularni UPS sistemi koji vas neće izneveriti

PC Press 11.10.2017
Sve iz jedne ruke Rittal je zaokružio svoji ponudu skalabilnih rešenja za sigurnost i neprekidnost kritičnih servisa u IT i industrijskim kompanijama: pored sistema rekova, hlađenja, zaštitnih soba, u ponudi su sada i vrhunski UPS uređaji i sistemi… »