Izvor: Pravda arhiva vesti 11.10.2017

Ultimatum Madrida Kataloniji: "Imate pet dana da odgovorite...

Pravda 11.10.2017
Premijer Španije Marijano Rahoj je rekao da je španska vlada zvanično upitala Kataloniju da li je proglasila nezavisnost, nakon govora katalonskog lidera Karlesa Pudždemona u utorak. Kako je pojasnio Havijer Garsija Albiol, član Rahojeve Narodne… »

Novi Pazar okićen zastavama: Erdogan: Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad...(video)

Pravda 11.10.2017
- Nastavićemo da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ne postoji ništa važnije od toga, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru tokom zajedničkog obraćanja sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Dodao je… »

Vulin žestoko po skotu: Zar da hvalim bombardovanje?

Pravda 11.10.2017
Ministar odbrane odgovorio na „prozivke” koje je izneo Kajl Skot, američki ambasador u Beogradu: Vladimir Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda. Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot… »

Španija: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo Evropskoj komisiji

Pravda 11.10.2017
- Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku". - Španija je… »

Tači od Albanije traži državljanstvo za sve građane lažne države Kosovo!

Pravda 11.10.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je u Prištini tokom susreta sa albanskim kolegom Iljirom Metom državljanstvo za građane Kosova, prenose prištinski mediji. Kao razlog za ovakav zahtev Tači je istakao „nepravdu“ Evropske unije prema… »

Uvredio je Zapad, a onda su SAD, EU i Velika Britanija poslale Tačiju odgovor koji će zapamtiti!

Pravda 11.10.2017
Dan nakon što je kosovski predsednik žestoko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše… »

Novi ruski šef u Nišu: Ne zanima me šta ko priča — bićemo najjači na Balkanu!

Pravda 11.10.2017
Ne pada mi na pamet da nekoga ubeđujem da ovo nije vojna baza. Neću da komentarišem ni tvrdnje da Rusija ima veliki uticaj na Srbiju, sa prijateljskim zemljama treba ostati u prijateljskim odnosima. Uostalom, Rusija je toliko velika zemlja da ne mora… »

Brnabić: Očekujem otvaranje novih poglavlja do kraja godine (video)

Pravda 11.10.2017
Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, posle sastanka sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, da do kraja godine očekuje otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije. To će biti važan signal za naše građane i… »

Nemci tvrde: Američki „patriot“ nema šanse protiv ruskog S-400!

Pravda 11.10.2017
Zahtevi za ruskim protivvazdušnim raketnim kompleksima S-400 „Trijumf“ su toliko brojni da čak i predstavnik kompanije proizvođača „koketljivo“ izjavljuje: „Mogućnosti proizvodnje tih sistema nisu neograničene“, piše nemački list… »

Ogroman uspeh SAA uz granicu sa Jordanom: Očišćeno 8000 kvadratnih kilometara, trupe kreću ka drugim frontovima (mapa)

Pravda 11.10.2017
Sirijska arpaska armija i njeni saveznici oslobodili su 8000 kvadratnih kilometara granice provincije Damask sa Jordanom javlja agencija SANA. U izveštaju se navodi da je SAA razbila poslednje veće grupe proameričkih terorističkih snaga na granici sa… »