Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 11.10.2017

Objavljena satnica „Šumadija festa“

Ritam grada Kg 11.10.2017
Organizatori „Šumadija festa“, koji se održava 13. i 14. oktobra u hali „Park“, objavili su kompletan program i satnicu na obe bine. Na Main Stage-u, program će u 20 časova otvoriti Nixy, a zatim će nastupiti Stiv Lower i Aki Species, kao… »

Trivan: Rešavanje problema otpadnih voda prioritet ministarstva

Ritam grada Kg 11.10.2017
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas u Kragujevcu da je prvi prioritet ministarstva prerada otpadnih voda u Srbiji u koju treba da se uloži oko pet milijardi evra. Tokom posete Kragujevcu, gde je obišao postrojenje za… »

LŠ: Ekonomac do pobede četiri sekunde pre kraja!

Ritam grada Kg 11.10.2017
Fudbaleri Ekonomca došli su do pobede na startu mejn runde Lige šampiona, koja se održava u hali „Jezero“, protiv letonske ekipe Nikars iz Rige, rezultatom 2:1, pogotkom Brazilca Simija četiri sekunde pre kraja meča. Viđena je izuzetno tvrda… »

Posete ustanovama kulture kao deo školskih aktivnosti

Ritam grada Kg 11.10.2017
Grad Kragujevac i direktori osnovnih i srednjih škola potpisali su Memorandum o saradnji kojim je predviđeno uključivanje učenika u kulturne događaje kako bi se unapredio razvoj kulturnih potreba i navika učenika, podigla svest o značaju savremenog… »

Danijelson boravio u Kragujevcu

Ritam grada Kg 11.10.2017
Kristijan Danijelson, generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji posetio je danas Kragujevac gde je prisustvovao javnom času romskog jezika koji je održan u OŠ “19. oktobar“ u Maršiću. Ovo je jedina škola u Šumadiji u kojoj se… »

Inkluzivni sportski susreti – Košarka u kolicima i boćanje 21. i 22. oktobra

Ritam grada Kg 11.10.2017
Udruženje “KG POLIS” u okviru projekta “Inkluzivni sportski susreti” sporovodi utakmice košarke u kolicima i boćanja 21. i 22. oktobra 2017. godine u 10 časova, koje su namenjene osobama sa invaliditetom. Boćanje će se održati u Centru za… »

Izložba umetničkih objekata od stakla, Ivana Nedeljkovića

Ritam grada Kg 11.10.2017
Sutra od 19 časova, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u Kragujevcu, biće otvorena izložba umetničkih objekata od stakla, Ivana Nedeljkovića, primenjenog umetnika iz Kragujevca. Po obrazovanju psiholog Ivan Nedeljković, zaposlen u Prvoj… »

Izložba „Dečje novine – gigant jugoslovenskog izdavaštva“

Ritam grada Kg 11.10.2017
Sutra od 19 časova, u Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, održaće se izložba „Dečje novine – gigant jugoslovenskog izdavaštva“, koju potpisuje autorski tim iz Muzeja rudničko-takovskog kraja. Izložba je posvećena jednom od… »

„Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića na JoakimInterFestu

Ritam grada Kg 11.10.2017
Nova drama Dušana Kovačevića, „Hipnoza jedne ljubavi“, u izvođenju beogradskog Zvezdara teatra, naći će se večeras od 20 časova na JoakimInterFestu u Knjaževsko-srpskom teatru. Sjajnu glumačku postavu čine: Ljubomir Bandović, Anica Dobra… »

Koncert gitariste Aleksandra Stojića u Staroj livnici

Ritam grada Kg 11.10.2017
Sutra, od 20 časova, u Muzeju Stara livnica, Muzički centar u okviru Koncertne sezone organizuje koncert gitariste Aleksandra Stojića. Na koncertu će biti izvedena dela sledećih kompozitora: F.Sor, F. Tarega, A.Barios Mangore, Dž. Duarte, L. Brauer… »