Izvor: RTS arhiva vesti 11.10.2017

Katalonska kriza, Madrid uzvraća udarac

RTS 11.10.2017
Španski premijer Marijano Rahoj zatražio je od katalonskih vlasti da se izjasne da li su prošle noći proglasile nezavisnost Katalonije, što predstavlja prvi korak ka aktiviranju člana 155 španskog Ustava, prema kojem Madrid ima pravo da preuzme… »

Vučić u Novom Pazaru: Radim u interesu svih; Erdogan: Čuvaćemo prijateljstvo

RTS 11.10.2017
Nastavićemo da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ne postoji ništa važnije od toga, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru tokom zajedničkog obraćanja sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Dodao je da… »

Odgovor Vulina ambasadoru SAD

RTS 11.10.2017
Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skota. Američki ambasador podelio je na svom tviter profilu tekst… »

Ambasador Španije: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo

RTS 11.10.2017
Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku". "Španija je zahvalna… »

Predsednik EP sa Anom Brnabić: EU je naša zajednička domovina

RTS 11.10.2017
Radi se na tome da Srbija postane jedna od sledećih članica EU, rekao je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani posle razgovora sa premijerkom Anom Brnabić. Tajani je za januar najavio svoju posetu Srbiji kao i sastanak srpskih i evropskih… »

Šire se požari u Kaliforniji – 21 mrtav, 670 nestalih

RTS 11.10.2017
Do sada je u šumskim požarima koji su pogodili Kaliforniju stradala 21 osoba, 180 je povređeno, a 670 se vodi kao nestalo. Uništeno je više od 3.500 kuća i poslovnih objekata, saopštila je državna vatrogasna služba, prenosi AP. Požar je zahvatio… »

EU, SAD i Britanija: Za neuspeh institucija odgovoran je Tači

RTS 11.10.2017
Dan nakon što je kosovski predsednik žestko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neisupnjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše… »

Ukinut pritvor Branki Milić, boraviće u manastiru

RTS 11.10.2017
Veće Višeg suda u Podgorici ukinulo je pritvor Branki Milić protiv koje se vodi postupak za pokušaj terorizma u noći parlamentarnih izbora, 16. oktobra prošle godine. "Rešenjem vanraspravnog krivičnog veća Višeg suda u Podgorici ukinut je… »

Uvažena većina predloga sindikata prosvete

RTS 11.10.2017
Ministri prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Mladen Šarčević i Branko Ružić, razgovarali su sa predstavnicima pet reprezentativnih sindikata zaposlenih u obrazovanju o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama. Kako je saopštilo… »

Najezda zmija u Sarajevu

RTS 11.10.2017
Dve zmije pronađene su u centru Sarajeva, u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić“" i naselja Stup, izazvale su nelagodu i strah građana. Direktor firme "Sanitacija" Šefik Pašagić kaže da bi takvih slučajeva moglo biti još. "Problem nije rešen… »