Izvor: RTV arhiva vesti 11.10.2017

Rahoj Pudždemonu:Jeste li proglasili nezavisnost, ili niste?

RTV 11.10.2017
MADRID - Premijer Španije Marijano Rahoj zatražio je danas od katalonskog lidera Karlesa Pudždemona da razjasni da li je proglasio nezavisnost ili nije pre nego što vlada bude u prilici da primeni bilo koju meru prema članu 155 španskog Ustava… »

Vučić: Razvijamo sve delove Srbije, Erdogan: Srbija nas spaja

RTV 11.10.2017
NOVI PAZAR - Imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i kažem vam da sam radio i radiću u najboljem interesu i vas i svakog građanina Srbije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima Novog Pazara u… »

Vulin: General Lazarević je slobodan čovek

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skata. Američki ambasador podelio je danas na svom tviter profilu… »

Dačić otpevao Erdoganu „Osman Aga" na turskom

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je tokom svečane večere priređene u čast turskog predsedinka otpevao Redžepu Tajipu Erdoganu pesmu na turskom jeziku, a snimak je objavljen i na Jutjubu. Na jednom snimku se može videti kako Dačić… »

Španski ambasador: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za "Politiku". "Španija je zahvalna… »

Brnabić:Za EU Srbija kandidat za novi talas proširenja

RTV 11.10.2017
BRISEL - Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Evropska unija vidi Srbiju kao iskrenog i odgovornog partnera i kao kandidata za novi talas proširenja. Brnabić kaže da joj je bilo važno da njena prva zvanična poseta na mestu predsednice… »

Kalifornija:Poginulo najmanje 17, nestalo oko 150 osoba

RTV 11.10.2017
SANTA ROSA - U požarima u Kaliforniji, koji se šire velikom brzinom, do sada je stradalo 17 osoba, 150 se vodi kao nestalo, a uništeno je oko 1.500 kuća, vinarija i drugih struktura, saopštila je danas državna vatrogasna služba. Požar je zahvatio… »

EU, SAD i VB "peru ruke": Nije bilo trgovine sa Tačijem

RTV 11.10.2017
PRIŠTINA - Dan nakon što je kosovski predsednik žestoko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neisupnjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim… »

Kurs dinara 119,41

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosiće 119,4098 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem… »

Sarajevu preti najezda zmija

RTV 11.10.2017
SARAJEVO - Dve višemetarske zmije pronađene u centru Sarajeva, kod Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" i naselja Stup, izazvale su nelagodu i strah građana, a epidemiolog Šefik Pašagić strahuje da bi takvih slučajeva moglo biti još. "Problem nije… »