Izvor: Sandžak press arhiva vesti 11.10.2017

CIRKUS – Dačić pjevao Erdoganu, Jusufspahić bacao pare (Video)

Sandžak press 11.10.2017
Prvo je zapjevao “Miljacku”, od Halida Bešlića, a sigurno je bio zadovoljan dobijenim bakšišom. Svečanoj večeri koju je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić organizovao u čast dolaska Redžepa Erdogana u Beograd, prisustvovao je i ministar… »

Erdogan završio posjetu, Vučić ga ispratio na aerodromu

Sandžak press 11.10.2017
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je na Aerodromu “Nikola Tesla” predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji je bio u dvodnevnoj poseti Srbiji. Erdogan je na beogradski aerodrom stigao helikopterom, gdje ga je dočekao predsjednik… »

Erdogan i Vučić u Novom Pazaru – Autoput Beograd-Sarajevo će ići preko Sandžaka

Sandžak press 11.10.2017
Predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Recep Tayyip Erdogan obratili su se na glavnom gradskom trgu u Novom Pazaru. Vaša bol je i naša bol, poručio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u zajedničkom obraćanju sa predsjednikom Srbije… »

Grad Novi Pazar dobio 200 bicikala iz Turske

Sandžak press 11.10.2017
Privrednik iz Turske Salih Salkan Hadžifejzović poklonio je u Novom Pazaru 200 bicikala ovoj opštini, a koju su danas posjetili predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Recep Tayyip Erdogan. Hadžifejzović, koji je poreklom iz Sandžaka, koji… »

Muftija Dudić – Vlada Turske će finansirati obnovu Gazi Isa-begovog hamama

Sandžak press 11.10.2017
Danas su u zgradi Općine Novi Pazar predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, generalni direktor Vakufske direkcije Republike Turske Adnan Ertem, i gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac potpisali Sporazum o… »

Erdogan: Jedan krak autoputa za Sandžak, a drugi preko Tuzle za Sarajevo

Sandžak press 11.10.2017
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u srijedu da Novi Pazar treba biti snažan i jak jer, kako je rekao, u razdvajanju i podjelama je slabost. Turski predsjednik je tom prilikom istakao kako građane Sandžaka i Bošnjake u… »

UN: Humanitarna pomoć treba 13 miliona Sirijaca

Sandžak press 11.10.2017
Hitna humanitarna pomoć potrebna je za 2,9 miliona civila na različitim područjima u ovoj zemlji, tvrde Ujedinjeni narodi. Oko 13 miliona Sirijaca nalazi se u stanju potrebe, poručio je koordinator za humanitarnu pomoć Ujedinjenih naroda Panos… »

Irački sud naredio hapšenje organizatora kurdskog referenduma

Sandžak press 11.10.2017
Sud u Bagdadu, zbog kršenja Ustava, naredio je hapšenje predsjednice i dvoje članova komisije koji su organizirali referendum o nezavisnosti. Sud u Bagdadu naredio je u srijedu hapšenje predsjednice i dvojice članova komisije koji su organizirali… »

Turski privrednik poklonio 200 bicikala Novom Pazaru

Sandžak press 11.10.2017
Privrednik iz Turske Salih Salkan Hadžifejzović poklonio je u Novom Pazaru 200 bicikala ovoj opštini, a koju su danas posetili predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan. Hadžifejzović, koji je poreklom iz Sandžaka, koji… »

Video: Samoubilački napad na sjedište policije u Damasku

Sandžak press 11.10.2017
Najmanje jedna osoba je ubijena, a šest ranjeno kada su se napadači raznijeli u blizini sjedišta policije. Najmanje jedna osoba je ubijena, a šest ranjeno u napadu na sjedište policije u centru sirijske prijestolnice Damaska. Dva bombaša samoubice… »