Izvor: Slobodna Evropa/Balkan arhiva vesti 11.10.2017

Ukinut pritvor Branki Milić optuženoj za 'državni udar'

Slobodna Evropa 11.10.2017
Vijeće podgoričkog Višeg suda ukinulo je pritvor Branki Milić, optuženoj da je član kriminalne grupe koja je planirala državni udar u noći parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine nakon što je 12 dana štrajkala glađu. To je saopštila… »

Osnovano saborsko povjerenstvo za 'Agrokor'

Slobodna Evropa 11.10.2017
Hrvatski sabor sa 113 glasova "za" osnovao je u srijedu istražno povjerenstvo za Agrokor kojemu je predsjednik Orsat Miljenić, nekadašnji SDP-ov ministar pravosuđa, a tajnica HDZ-ova Marija Jelkovac. Povjerenstvo do 30. oktobra treba odraditi… »

CINS: Kusturica u sukobu interesa

Slobodna Evropa 11.10.2017
Agencija za borbu protiv korupcije u Srbiji utvrdila je da je redatelj i predsjednik skupštine Parka prirode, Emir Kustrurica u sukobu interesa, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). U tekstu CINS navodi da je, prema ugovorima… »

Hag će Šešelju postaviti pravnog zastupnika

Slobodna Evropa 11.10.2017
Za predstojeću raspravu o žalbi Tužilaštva na prvostepenu oslobađajuću presudu koju mu je Tribunal izrekao prošle godine, Haški sud će Vojislavu Šešelju postaviti pravnog zastupnika. Kako je saopćeno iz Haškog suda, uloga Šešeljevog… »

Meta: Albanski pasoši nisu rešenje za građane Kosova

Slobodna Evropa 11.10.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u Prištini od predsednika Albanije Iljira Meta zatražio da se pitanje izolacije građana Kosova uspostavljeno zbog blokade procesa liberalizacije viza reši tako da Albanija dodeli albansko državljanstvo… »

Tajani: Srbija važan partner za EU

Slobodna Evropa 11.10.2017
Drugi dan posete evropskoj prestonici, predsednica Vlade Srbije je počela u Evropskom paralmentu gde je razgovarala sa predsednikom ove institucije, Antonio Tajanijem. Predsednik Evropskog parlamenta je naglasio da je uspeh Zapadnog Balkana veoma važan… »

Najteži požari u povijesti Kalifornije, za sada 17 mrtvih

Slobodna Evropa 11.10.2017
Broj nastradalih u požarima koji su zahvatili sjevernu Kaliforniju podigao se na 17, javili su noćas američki lokalni dužnosnici. Niz požara koji su u nedjelju navečer izbili sjeverno od San Franciska, najteži je po broju žrtava u povijesti… »

Turska firma gradi u Kraljevu

Slobodna Evropa 11.10.2017
Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je s predsednikom turske tekstilne kompanije "Taypa Tekstil Giyim" Mesutom Toprakom, Memorandum o razumevanju. To je prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku tog turskog proizvođača u… »

Češka vlada protiv Zemanovih stavova

Slobodna Evropa 11.10.2017
Češka vlada je danas kategorično odbacila ocjenu predsjednika Češke Miloša Zemana koja je razgnjevila Ukrajinu, da je ruska aneksija Krima svršen čin i da bi Rusija trebalo da Ukrajini isplati kompenzaciju u novcu, ili nafti i plinu "Zemanovo… »

Merkel: Ekspert za izbjeglice vanjskopolitički savjetnik

Slobodna Evropa 11.10.2017
Njemačka kancelarka Angela Merkel imenovala je Jana Heckera, svog koordinatora za izbjegličku politiku, za novog vanjskopolitičkog savjetnika, dok se suočava s osjetljivim pregovorima o novoj koalicijskoj vladi u narednoj sedmici tokom kojih će… »