Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.10.2017

Američki ambasador: Vulinova izjava podriva imidž Srbije u SAD

Sputnik 11.10.2017
Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot podelio je na svom nalogu na Tviteru tekst „Vašington posta“ sa naslovom „Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca“ i napisao je da „meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu… »

Ukinut pritvor Branki Milić, boraviće u manastiru

Sputnik 11.10.2017
Veće Višeg suda u Podgorici ukinulo je pritvor Branki Milić, protiv koje se vodi postupak za pokušaj terorizma u noći parlamentarnih izbora, 16. oktobra prošle godine. „Rešenjem vanraspravnog krivičnog veća Višeg suda u Podgorici ukinut je… »

Kineski plan B za Evropu: Ako neće Brisel, hoće Borča

Sputnik 11.10.2017
Nije dugo EU čekala na kineski odgovor. Na rampu Brisela za kineske investicije u strateškim sektorima EU uzvraćeno je dogovorom o izgradnji industrijsko-tehnološkog parka u Borči po uzoru na onaj u Sudžou, jednog od najboljih u svetu. Jedan od prva… »

Skinute ruske zastave sa Konzulata u San Francisku: Rusija protestuje (video)

Sputnik 11.10.2017
Predstavnici SAD skinuli su zastave sa objekata zatvorenog Konzulata Rusije u San Francisku, na šta su ruske diplomate protestovale, navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u Vašingtonu. „Američkoj strani je uručen odlučan protest zbog skidanje… »

Ko bi rekô čuda da se dese: Šou diplomatija osvaja svet

Sputnik 11.10.2017
Dačić nije prvi ministar spoljnih poslova koji je uveo neformalno ponašanje u diplomatsku praksu. Kada je, početkom dvehiljaditih otišao u posetu Kini, tadašnji jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica dočekan je pesmom „Tamo daleko“, koju… »

Ovo je „groblje“ ljudske sreće i modernih brakova

Sputnik 11.10.2017
Profesor socijalne psihologije na Univerzitetu Nortvestern u SAD Eli Finkel istraživao je moderne veze i zaključio je da većina današnjih brakova propada zbog prevelikih očekivanja. „Glavna promena koja se dogodila u odnosu na prošli vek jeste ta… »

„Spektakularno otkriće“: Turci otkopavaju Svetog Nikolu, a čeka ih — iznenađenje

Sputnik 11.10.2017
Turska je sigurno jedina islamska država koja neprestano traži hrišćanske svetinje. Prošle nedelje je iz tog dela sveta stigla senzacionalna vest da je otkrivena grobnica Svetog Nikole Čudotvorca. Narod već hrli ka Antaliji na poklonjenje… »

Stiže „Sumrak“: Ruski snajper najbolji na svetu

Sputnik 11.10.2017
Ruski oružari su predstavili modernizovani snajper SVLK-14 „Sumrak“, predviđen za dalekometnu paljbu. Snajper je pogodio metu na udaljenosti od 4.210 metra. To predstavlja novi svetski rekord koji su ranije držali Amerikanci sa 4.157 metara. Za… »

Sudbini čovečanstva preti finansijski cunami

Sputnik 11.10.2017
Dok brojne države sveta štampaju novac bez pokrića, Volstrit smišlja nove mehanizme zaduživanja da taj balon od sapunice ne pukne i ne izazove ogromnu globalnu finansijsku krizu, tvrdi u svojoj knjizi finansijski ekspert i autor brojnih nemačkih… »

Ambasada SAD u Moskvi: Nadamo se boljem sutra

Sputnik 11.10.2017
Ambasada SAD u Rusiji neće pokušati da nagađa dalje korake Moskve po pitanju smanjenja broja diplomata, ali pogoršanje bilateralnih odnosa nije u interesu ni SAD, ni Rusije, izjavila je za Sputnjik portparolka Ambasade SAD Marija Olson. „Kako što… »