Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 11.10.2017

Skinute ruske zastave sa Konzulata u San Francisku: Rusija protestuje (video)

Sputnik 11.10.2017
Predstavnici SAD skinuli su zastave sa objekata zatvorenog Konzulata Rusije u San Francisku, na šta su ruske diplomate protestovale, navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u Vašingtonu. „Američkoj strani je uručen odlučan protest zbog skidanje… »

Ambasada SAD u Moskvi: Nadamo se boljem sutra

Sputnik 11.10.2017
Ambasada SAD u Rusiji neće pokušati da nagađa dalje korake Moskve po pitanju smanjenja broja diplomata, ali pogoršanje bilateralnih odnosa nije u interesu ni SAD, ni Rusije, izjavila je za Sputnjik portparolka Ambasade SAD Marija Olson. „Kako što… »

„Putinovi pomoćnici“ dolaze na RT, a ko dolazi na Bi-Bi-Si?

Sputnik 11.10.2017
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji kritikovala je na svom nalogu na Tviteru list „Tajms“ koji je objavio dva članka u kojima napada televiziju RT. U članku pod nazivom „Putinovi pomoćnici“ novinari „Tajmsa“ su napisali da britanski… »

Šta će italijanski brodovi nadomak Libije

Sputnik 11.10.2017
Savet Evrope zahteva od Italije da objasni zašto se njeni mornarički brodovi nalaze nadomak obale Libije, dok kruže informacije da postoji „realan rizik“ da migrante koji budu vraćeni u Libiju očekuje mučenje i nehuman tretman. Komesar za… »

Ultimatum Madrida Barseloni: Čekamo vas do 16. oktobra

Sputnik 11.10.2017
Vlada Španije je zatražila od katalonskog predsednika Karlesa Pučdemona da do ponedeljka 16. oktobra objasni da li je proglašena nezavisnost Katalonije, prenosi španska agencija „Efe“. Ukoliko Pudždemon potvrdi da je proglasio nezavisnost… »

Nemci znaju: Američki „Patriot“ nema šanse protiv S-400

Sputnik 11.10.2017
Zahtevi za ruskim protivvazdušnim raketnim kompleksima S-400 „Trijumf“ su toliko brojni da čak i predstavnik kompanije proizvođača „koketljivo“ izjavljuje: „Mogućnosti proizvodnje tih sistema nisu neograničene“, piše nemački list… »

Amerika priznala: Ne možemo da zaplašimo Rusiju

Sputnik 11.10.2017
Pokušaji SAD i njihovih saveznika iz NATO-a da „zastraše“ Rusiju izazivaju ozbiljnu pretnju, jer američka vojska ne poseduje potrebne resurse za to, rekao je američki general-potpukovnik Ben Hodžes. „Naše sposobnosti da budemo efikasan… »

Zašto engleski fudbaleri uplašeni idu u Rusiju

Sputnik 11.10.2017
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji našalila se na Tviteru na račun Fudbalskog saveza Engleske, čije rukovodstvo se plaši špijunaže specijalnih službi tokom Svetskog prvenstva koje će 2018. godine biti održano u Rusiji. Pored ruskih fudbalskih… »

Tramp zapalio ratni fitilj na Korejskom poluostrvu

Sputnik 11.10.2017
Predsednik SAD Donald Tramp svojim govorom na Generalnoj skupštini UN u septembru, u kojem je faktički obećao da će razoriti Severnu Koreju zbog njenog nuklearnog programa, zapalio je fitilj rata na Korejskom poluostrvu, rekao je ruskim medijima… »

Napad na policiju: Serija eksplozija u Damasku

Sputnik 11.10.2017
U terorističkom napadu u Damasku poginula je najmanje devet osoba, dok je deset ranjeno, saopštio je neimenovani izvor Sputnjika sa lica mesta. U Damasku su odjeknule tri eksplozije: dve ispred policijske stanice, a jedna na ulazu u bazar El Bal u ulici… »