Kultura arhiva vesti 11.10.2017

Srbima na Zakintosu preti doživotna robija?

Press 11.10.2017
Bakarijevi roditelji Džil i Fil Henderson sastali su se ove nedelje privatno sa pomenutim političarima u Vašingtonu kako bi razgovarali o slučaju protiv osumnjičenih za prebijanje njihovog sina. Foto: Telegraf, Tanjug/AP Grupa visokih zvaničnika iz… »

Otvoren 49. BEMUS - Glinka pred beogradskom publikom

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele večeras u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga… »

NIS i Kusturica na jesenjem festivalu

Politika 11.10.2017
Drugi jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS. – Moja želja je da se Mećavnik sve više pretvara u kulturnu instituciju, pa utoliko ta ideja da svako godišnje doba… »

Dve slike legendarnih umetnika mogle bi da dostignu 150 miliona dolara na aukciji

Blic 11.10.2017
Leonardov "Hrist" i Vorholovo poslednje delo zasnovano na "Poslednjoj Isusovoj večeri" Da Vinčija idu zajedno pod čekić. Dve slike legendarnih umetnika mogle bi da dostignu 150 miliona dolara na aukciji u Njujorku sledećeg meseca u kući "Kristiz"… »

"Smrt čoveka na Balkanu" od sutra u pozorištu

Blic 11.10.2017
Najnagrađivaniji film Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", sutra će ( 20 sati) prvi put u Srbiji, imati i pozorišnu verziju i to u Narodnom pozorištu u Kikindi. Predstava se igra na maloj sceni, pa karata za premijeru više nema, a za… »

Erland Lu: Moja sledeća knjiga biće zabavna i mračna

B92 11.10.2017
Moja sledeća knjiga biće zabavna i mračna istovremeno kao što to u Norveškoj ume da bude, rekao je Tanjugu norveški pisac Erland Lu sinoć na otvaranju "Nedelje norveškog filma" u Jugoslovenskoj kinoteci. Pod metaforičnim naslovom "Bele noći… »

Život iza rešetaka: Dokumentarac Dejana Petrovića o zatvorenicima na festivalu u Amsterdamu

Blic 11.10.2017
Dokumentarni film „Isti“ reditelja Dejana Petrovića iz Požege imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu IDFA, najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu, koji se od 15. do 26. novembra održava u Amsterdamu. Kratkometražni… »

Život ima svoju cenu: Ana Sofrenović o premijeri predstave "Zojkin stan", profesiji i ličnom sazrevanju

Večernje novosti 11.10.2017
Glavnom ulogom u tragičnoj farsi Mihaila Bulgakova "Zojkin stan" (u režiji Nataše Poplavske), posle duže vremena se na pozorišnu scenu vraća Ana Sofrenović. GLAVNOM ulogom u tragičnoj farsi Mihaila Bulgakova "Zojkin stan" (u režiji Nataše… »

„An­dri­će­va na­gra­da” uru­če­na Je­le­ni Len­gold

Politika 11.10.2017
Pre­sti­žna „An­dri­će­va na­gra­da” uru­če­na je ju­če u An­dri­će­voj za­du­žbi­ni u Be­o­gra­du Je­le­ni Len­gold za knji­gu pri­po­ve­da­ka „Raš­ča­ra­ni svet” (Ar­hi­pe­lag). Ovu od­lu­ku do­neo je… »

Miš Mija ponovo u Filharmoniji

B92 11.10.2017
Jedan od najpopularnijih filharmonijskih programa za decu "Putovanja miša Mije“, orkestar izvodi za decu predškolskog uzrasta od 10 – 20. oktobra (radnim danima, od 10 i 12 časova, Sala BGF). Glumica Milena Moravčević prikazuje avanture… »