Kultura arhiva vesti 11.10.2017

Danas u Frankfurtu počinje Sajam knjiga, učestvuje Srbije

Dnevnik 11.10.2017
FRANKFURT: U Frankfurtu će danas početi najveći sajam knjiga na svetu, na kome će do 15. oktobra učestvovati i Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je predstavljanje Srbije, koje organizuje Ministarstvo, inspirisano je… »

Sutra počinje 49. BEMUS

Danas 11.10.2017
Koncertom čuvenog ruskog hora Glinka sutra uveče će u Zadužbini Ilije M. Kolarca započeti 49. Beogradske muzičke svečanosti, koje će formalno otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije. Od 11. do 20. oktobra, u… »

Jesenji festival Kusturice

Danas 11.10.2017
Drugi Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku. Izreka našeg proslavljenog književnika, Matije Bećkovića „Kao da živimo u međuvremenu“, ovogodišnji je slogan festivala koji se odvija… »

Poslednja slika Da Vinčija na aukciji

RTV 11.10.2017
NJUJORK - Poslednja slika Leonarda Da Vinčija, koja se nalazi u jednoj privatnoj kolekciji, biće narednog meseca prodata na aukciji kod Kristija u Njujorku, saopštila je danas ta aukcijska kuća. Vrednost slike procenjena je na 100 miliona dolara… »

"Smrt čoveka na Balkanu" nakon filma i na sceni

Danas 11.10.2017
Novu sezonu ansambl Narodnog pozorišta Kikinda otvorio je prošle nedelje, a sutra uveče je na programu prva premijera - "Smrt čoveka na Balkanu" po tekstu i u režiji Miroslava Momčilovića. Pre pet godina Momčilović je snimio istoimeni film, a do… »

Milioni korisnika širom sveta ostali bez WhatsAppa

Press 11.10.2017
Korisnici WhatsAppa širom sveta danas nisu mogli da šalju niti da primaju poruke putem ove aplikacije, zbog serverskog problema. Foto:B92.net Kvar se manifestovao tako što bi, kada korisnik uđe u čet, aplikacija prikazivala poruku "connecting", koja… »

Život iza rešetaka: Dokumentarac Dejana Petrovića o zatvorenicima na festivalu u Amsterdamu

Blic 11.10.2017
Dokumentarni film „Isti“ reditelja Dejana Petrovića iz Požege imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu IDFA, najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu, koji se od 15. do 26. novembra održava u Amsterdamu. Kratkometražni… »

Ana Sofrenović: Zojka je netipična u odnosu na likove koje sam igrala jer je spremna na sve

Blic 11.10.2017
Poznata glumica Ana Sofrenović posle osam godina vraća se u pozorište predstavom "Zojkin stan" M. Bulgakova u režiji gošće iz Makedonije Nataše Poplavske čija je premijera večeras (20) u Beogradskom dramskom pozorištu. - Drago mi je što se… »

„An­dri­će­va na­gra­da” uru­če­na Je­le­ni Len­gold

Politika 11.10.2017
Pre­sti­žna „An­dri­će­va na­gra­da” uru­če­na je ju­če u An­dri­će­voj za­du­žbi­ni u Be­o­gra­du Je­le­ni Len­gold za knji­gu pri­po­ve­da­ka „Raš­ča­ra­ni svet” (Ar­hi­pe­lag). Ovu od­lu­ku do­neo je… »

Miš Mija ponovo u Filharmoniji

B92 11.10.2017
Jedan od najpopularnijih filharmonijskih programa za decu "Putovanja miša Mije“, orkestar izvodi za decu predškolskog uzrasta od 10 – 20. oktobra (radnim danima, od 10 i 12 časova, Sala BGF). Glumica Milena Moravčević prikazuje avanture… »