Politika arhiva vesti 11.10.2017

Poseta predsednika Turske Erdogan završio posetu, Vučić ga ispratio na aerodromu

Večernje novosti 11.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas završava dvodnevnu posetu Srbiji. Posle dolaska u Beograd, prvi čovek Turske stigao je u Novi Pazar sa predsednikom Vučićem. Dva državnika su se obratila okupljenim građanima. Turski predsednik Redžep… »

Vulin ambasadoru SAD: Srbija ne treba da se stidi onih koji su je branili

Beta 11.10.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio je danas kritike ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota povodom odnosa prema haškom osudjeniku generalu Vladimiru Lazareviću, navodeći da Srbija nije izazvala ratove i da ne treba da se stidi onih koji su je… »

Ambasador: Španija zahvalna što Srbija nije poslala pismo EU o Kosovu i Kataloniji

Beta 11.10.2017
Španski ambasador u Beogradu izjavio je da je njegova zemlja zahvalna Srbiji što pred Evropskom unijom ne poteže stav Evropske komisije da se ne mogu porediti slučajevi Kosova i Katalonije. Premijerka Ana Brnabić je tokom aktuelne posete Briselu… »

Tači razbesneo EU, SAD, VB: Za neuspeh institucija on kriv

B92 11.10.2017
Priština -- Nakon što je kosovski predsednik kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija kažu da je kriv Tači. EU, SAD i Velika Britanije su, prema pisanju Koha ditore, odbacile navode Hašima… »

Tači: Albansko državljanstvo za građane Kosova!

Mondo 11.10.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je danas u Prištini tokom susreta sa albanskim kolegom Iljirom Metom državljanstvo za građane Kosova, prenose prištinski mediji. Foto: AP Photo/Visar Kryeziu Kao razlog za ovakav zahtev Tači je istakao… »

Šarčević: Premijerka će saopštiti koliko će biti povećana plata

Blic 11.10.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas, da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka Ana Brnabić saopštiti koliko će biti povećanje plata i naglasio da će prosveta biti među onima koji… »

Nacionalne televizije obavezne na kablu

Večernje novosti 11.10.2017
REM usvojio listu televizijskih programa koje će morati svi da emituju. PROGRAMI RTS-a, RTV-a, Prve, Pinka, O2 i Hepija biće obavezni u ponudi kablovskih operatora. Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) usvojio je listu nacionalnih TV… »

Kristijan Danijelson u poseti Srbiji

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na… »

Veće kazne za upotrebu pirotehnike i pucanje iz oružja

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Novčane kazne za korišćenje pirotehnickcih sredstava, kao i za pucanje iz vatrenog oružja ili imitacije oružja biće povećane, predviđeno je izmenama Zakona o javnom redu i miru koje su po hitnom postpuku upućene parlamentu. Naime, ko… »

Ana Brnabić: Pristupanje EU interes građana Srbije

Beta 11.10.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, kojem je poručila da je proces pristupanja Evropskoj uniji (EU) strateški cilj Srbije koji je u interesu naših gradjana… »