Putovanja arhiva vesti 11.10.2017

Ovu stvar na Tajlandu ne možete više slobodno da radite

B92 11.10.2017
Prema novom zakonu koji će na snagu stupiti 1. novembra, turistima će na 20 tajlandskih plaža biti zabranjeno pušenje. Uzrok ove odluke je ogroman broj opušaka sa kojima vlasti više ne mogu da izađu na kraj, saopštilo je tajlandsko Ministarstvo za… »

Upozorenje za ljubitelje Tajlanda: Na plažama – zabranjeno pušenje!

Gdestinacija 11.10.2017
Od 1. novembra na snagu stupa novi zakon kojim će na 20 tajlandskih plaža biti zabranjeno pušenje. Tajland Uzrok ove odluke je ogroman broj opušaka sa kojima vlasti više ne mogu da izađu na kraj, saopštilo je tajlandsko Ministarstvo za morske i… »

3 najbitnija zaduženja menadžera u hotelu

Hotelijeri 11.10.2017
Zaduženja menadžmenta hotela variraju, pre svega, u zavisnosti od toga koliki je kapacitet hotela. Ipak, uspešni menadžeri su, bez obzira u kom segmentu ugostiteljstva rade, svesni svih procesa koji moraju da funkcionišu kako bi hotel radio dobro… »

Erbil: Kurdski, još nedosanjani, san

B92 11.10.2017
Od zastava i statua i naziva ulica, grad Erbil je prihvatio kurdsku kulturu do te mere, da je to postalo gotovo spektakularno. Izvor: Guardian Citadela u Erbilu jedna je od najstarijih kontinuirano naseljenih mesta na Zemlji. Ipak, nešto na ovoj… »

Most koji vam pruža osećaj da stojite na vrhu sveta /VIDEO

B92 11.10.2017
Od jednog do drugog planinskog vrha u Švajcarskoj moguće je stići – pešaka. Svi turisti zaljubljenici u adrenalin, planinske sportove i ljubitelji neverovatnih pejzaža, koji se nađu u Švajcarskoj, odnedavno mogu da posete most koji spaja dva… »

Kako da vas put do svake destinacije u svetu izađe 1.000$?

B92 11.10.2017
Hiljadu dolara nije mali novac, ali nije ni veliki za put na daleke destinacije koji obuhvata transport, smeštaj, hranu i ostale usputne troškove. Velike agencije decenijama su vam u glavu ubacivale kult eksluzivnih hotela, skupih letovališta, pa je… »

Crna Gora dobija luksuzni turistički eko rizort

Mondo 11.10.2017
Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko rizort, koji će biti smešten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort imaće hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do… »

Da li možete da otpevate najtežu karaoke pesmu na svetu?

B92 11.10.2017
Island svake godine beleži porast turista, ali ne i onih koji zapravo mogu da pričaju njihovim jezikom. Ako uzmemo u obzir ime vulkana na Islandu Eyjafjallajokull, onda ni ne čudi što turisti često lome jezik da bi pravilno izgovorili određenu reč… »

Kim Džong-Un: Severna Koreja uskoro postaje raj za turiste

B92 11.10.2017
Ukoliko se želje severnokorejskog predsednika Kima Džong-Una budu obistinile, lučki grad Vonsan u toj zemlji uskoro će postati turistička Meka. U razvoj centra turističke zone, koja će se prostirati na oko 390 kvadratnih kilometara, biće uloženo… »

Nalazi se duboko u šumi i najtraženiji je smeštaj AirBnB-a

B92 11.10.2017
Najpopularniji smeštaj, prema izboru poznatog sajta za izdavanje soba i stanova širom sveta - AirBnB, jeste jedna nobična koliba, smeštena duboko u šumi. Smeštena duboko u šumi u Atlanti, ova divna skrivena koliba gostima pruža potpunu intimu… »