Nauka & Tehnologija arhiva vesti 11.10.2017

Google plaća sve više kako bi svoj pretraživač učinio dominantnim

PC Press 11.10.2017
Kompanija Google trenutno troši sve veće sume novca kako bi svoj pretraživač plasirala na različitim uređajima, te je samo prošle godine platila 7,2 milijarde dolara proizvođačima Apple i Android telefona za takozvane „troškove akvizicije… »

Maštalice – online audio-priče za decu

Personal magazin 11.10.2017
Kompanija Vip mobile, u saradnji sa izdavačkom kućom Kreativni centar, predstavila je on-line kolekciju audio-priča namenjenu deci predškolskog uzrasta, pod nazivom Maštalice. Autori priča su domaći afirmisani pisci i mladi…. Kompanija Vip… »

Lažni profili i sajber prevaranti

Personal magazin 11.10.2017
Uprkos činjenici da svaka treća osoba koristi usluge i aplikacije za onlajn zabavljanje, nemaju svi korisnici pozitivno iskustvo. Najnovije istraživanje iz kompanije Kaspersky Lab ukazuje na činjenicu da ljudi koji…. Uprkos činjenici da svaka… »

Na konferenciji Cominga predstavljeno pet elemenata za ekonomičnu digitalizaciju poslovanja

Biznis i finansije 11.10.2017
Kompanija COMING – Computer Engineering organizovala je 14. po redu IT konferenciju na kojoj je svoje učešće uzelo 40 eminentnih predavača iz Srbije i regiona i oko 450 gostiju, IT stručnjaka i predstavnika vodećih kompanija u regionu koji su kroz… »

Amazon dozvoljava tinejdžerima da sami naručuju

Radio 021 11.10.2017
Kompanija Amazon, gigant u onlajn trgovini, saopštila je da će tinejdžeri moći samostalno da kupuju preko njenog sajta, ako za to dobiju dozvolu roditelja. Odrasli mogu da svom računu dodaju do četiri maloletna tinejdžera i tako im daju posebne… »

Vest da Google kupuje Apple napravila haos

Radio 021 11.10.2017
Vest da Google kupujuje Apple osvanula je danas na portalu američke brokerske kuće "Dau Džons". Vest je napravila haos u IT svetu, ali i na berzama. Sumnju na ovu lažnu vest prvo je bacila cena koja je tek nešto iznad devet milijardi dolara. Navedeno… »

Predstavljen Tesla Smartphone 3.3

PC Press 11.10.2017
Porodica uređaja Tesla postala je bogatija za još jednog člana, a javnosti je 11. oktobra predstavljen novi model – Tesla Smartphone 3.3, koji, po rečima predstavnika kompanije ComTrade izlazi iz okvira svog cenovnog ranga. Telefon objedinjuje više… »

Šta o vama otkrivaju fotografije na društvenim mrežama?

Nova energija 11.10.2017
Društvene mreže su jedna od najvećih zavisnosti današnjeg vremena, a profil na društvenoj mreži može puno toga otkriti o osobi. Bez obzira na to provodite li sate u poziranju i brižljivom uređivanju svojih fotografija ili samo objavite… »

Grčka: Albanac priznao da je učestvovao u ubistvu advokata

Press 11.10.2017
Albanac Ljavdimir Ibrahim (32) priznao je pred sudijom da je učestvovao u ubistvu advokata Mihalisa Zafiropulosa 12. oktobra u njegovoj kancelariji u Atini. Foto:B92.net Grčka policija još traga za drugim albanskim državljaninom koji je u bekstvu i… »

Apple i Stiven Spilberg počinju saradnju: Zajedno imaju samo jedan cilj!

Telegraf 11.10.2017
Apple planira da potroši oko milijardu dolara na pravljenje originalnog TV programa tokom naredne godine. Američka tehnološka kompanija Apple udružuje se sa nagrađivanim režiserom Stivenom Spilbergom, s namerom da proširi svoju delatnost i… »