Vesti » Beta 13.10.2017

Ivan Brajović: Odlični odnosi dve države u poslednjoj deceniji

Beta petak, 13. oktobar 2017.
Beta
Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izjavio je danas da odnosi između Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da u poslednjoj deceniji nikad nisu bili bolji.

Brajović je govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, za Radio televiziju Srbije rekao da bi voleo da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

"Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dve države", rekao je predsednik crnogorskog parlamenta.

Komentarišući pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identiteta Srba u regionu, a na pitanje da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

"Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prošlosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima", rekao je Brajović. 

On je dodao da su slučajevi poput afera "Državni udar" kompleksni, da ne spadaju u domen zakonodavne vlasti, ali da ne misli da opterećuju odnose dve zemlje.

Na pitanje da li misli da će se Milo Đukanović kandidovati za predsednika Crne Gore, Brajović je rekao da će to biti samo Đukanovićeva odluka, ali da ako Đukanović odluči da se kandiduje, veruje da će biti predsednik Crne Gore.(Beta, 13.10.2017)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Crna Gora

©2018 Netmark d.o.o.