Arhiva » Vesti » Dnevnik 13.10.2017

Veštak: Andrej Vučić zadobio tri povrede policijskom palicom

BEOGRAD: Brat predsednika Srbije, Andrej Vučić zadobio je tri povrede od udaraca pripadnika Žandramerije nanetih policijskom palicom tokom Parade ponosa u septembru 2014. u Beogradu, posvedočio je danas veštak sudske medicine Branimir Aleksandrić u Višem sudu u Beogradu.

Dnevnik petak, 13. oktobar 2017.  |  Tanjug

On je precizirao da je na osnovu uvida u medicincku dokumentaciju s prvog pregleda, zaključio da je Andrej Vučić imao "dva krvava podliva na leđima" dužine oko 20 centimetara i širine oko 1,5 centimetara i jedan krvavi podliv na levom ramenu "prečnika oko pet centimetara".

Veštak je tokom svedočenja na suđenju osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i brata gradonačelnika, Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, dao mišljenje da je Predrag Mali zadobio tri krvava podliva na leđima i jedan na desnom ramenu.

On je ustvrdio da su i pripadnici vojne bezbednosti koji su bili s Vučićem i Malim, zadobili su povrede od policijskih palica, odbacujući tvrdnje odbrane da su povrede kod njih mogle da nastanu od udaraca u zid ili od šutiranja ivice policijskog štita.

Zbog toga je odbrana optuženih najavila da će pisanim putem putiti sudu primedbe na sadržinu svedocenja vešataka.

Suđenje se nastavlja 20. oktobra.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis N1 televizije, koji su objavili gotovo svi mediji.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Mitroviić, kao komandant voda Žandarma, tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.