Arhiva » Vesti » Novi magazin 13.10.2017

Kuburović i Fratini o izmenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem o predstojećim izmenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa kao i o jačanju mehanizama za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Novi magazin petak, 13. oktobar 2017.  |  Beta

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, Nela Kuburović je tokom razgovora navela da će na osnovu Sporazuma o saradnji tog ministarstva i Finansijske policije Italije, koji je nedavno potpisala u Rimu, srpski tužioci i predstavnici policije pohađati obuku iz oblasti finansijskog kriminala.

Ona je dodala da je u Rimu razgovarala sa predstavnicima Visokog saveta pravosuđa Italije o njihovim iskustvima u vezi sa obezbeđivanjem nezavisnosti i odgovornosti sudstva, a koja će kako je ocenila, biti od značaja prilikom izrade nacrta izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Franko Fratini je ocenio da su potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva pravde Srbije i Finansijske policije Italije, kao i činjenica da Rim snažno podržava Srbiju na njenom putu ka EU, pozitivni signali za Brisel da je Srbija iskreno posvećena evrointegracijama.

Fratini je dodao da izmene Ustava Srbije moraju da obezbede istovremeno nezavisnost i odgovornost pravosuđa.


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Kuburović razgovarala sa Fratinijem o izmenama Ustava Srbije

Večernje novosti petak, 13. oktobar 2017.

Kuburović sa Fratinijem o promeni ustava

RTV petak, 13. oktobar 2017.

Kuburović i Fratini o izmenama Ustava

B92 petak, 13. oktobar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.