Društvo arhiva vesti 16.10.2017

Sutra sunčano i toplo, do 27 stepeni

Novi magazin 16.10.2017
Vreme će u Srbiji sutra biti sunčano i toplo, a samo ujutru su ponedge moguće sumaglica i magla, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnje temperature biće od pet do 12, a najviše dnevne od 23… »

Oglasila se Zorana Mihajlović: To za Šešelja...

Mondo 16.10.2017
Zorana Mihajlović kaže da je u izjavi u kojoj je pominjala predsednika SRS Vojislava Šešelja - "Šešelj bio samo metafora" za one koji misle da je drugačije mišljenje - napad na njih. Foto: Kabinet potpredsednice Vlade/M.Mirčetić "Šešelj je bio… »

Peticija: Uvesti doživotni zatvor za ubice dece

RTV 16.10.2017
SUBOTICA - Fondacija Tijana Jurić počeće da prikuplja potpise građana Srbije za usvajanje predloga za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece, saopštila je danas ta fondacija koja je pozvala građane da podrže tu inicijativu. Od 23. do 29… »

Preminuo novinar Dragan Jokić

Blic 16.10.2017
Dugogodišnji novinar i voditelj RTS Dragan Jokić preminuo je danas u Beogradu, javio je RTS. Jokić je vodio "Jutarnji program" i emisiju "Beogradske hronike", a bio je i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika, odgovorni urednik "Jutarnjeg programa" i… »

Građani sprečili iseljenje porodice Jakšić

Novi magazin 16.10.2017
Porodica Jakšić iz Novog Sada nije danas iseljena iz stana u koji je trebalo da uđu izvršitelji, pošto su građani stali u njihovu odbranu i sprečili iseljenje. Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda zajedno sa… »

Odalović: Broj nestalih se ne smanjuje očekivanom dinamikom

RTS 16.10.2017
Proces traženja nestalih lica opterećen je brojnim problemima u zemljama regiona a broj nestalih lica se ne smanjuje očekivanom dinamikom i u ovom trenutku se još traga za 10.639 građana bivših jugoslovenskih republika, izjavio je predsednik vladine… »

Šarčević: Direktori na potezu za promene u obrazovanju

Dnevnik 16.10.2017
BEOGRAD: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević poručio je danas da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu. "Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo… »

Bundevom protiv dijabetesa

RTV 16.10.2017
NOVI SAD - Pijace su već zamirisale na bundevu, pa požurite da je kupite. Jer, kraljica jeseni nije samo mirisna i ukusna, već i vrlo zdrava. Stručnjaci će vam je preporučiti ukoliko želite da ojačate imunitet, zato što je bogata vitaminima A i… »

Večernje novosti obeležile 64 godine

Danas 16.10.2017
List Večernje novosti danas je obeležio 64. rođendan, a na svečanosti su dodeljene godišnje nagrade i jubilarna priznanja zaposlenima, saopšteno je danas iz te kompanije. Na svečanosti u redakciji generalni direktor Srđan Muškatirović je… »

Uz pomoć pametnog telefona do zdravije ishrane

EurActiv 16.10.2017
Šta bi bilo kada bi jedna aplikacija mogla da prepozna da zbog selektivne gladi jedete nezdravu hranu i upozori vas da je ne jedete? Istraživači u EU rade na tome da to postane realnost za ljude sa poremećajem u ishrani. Taj poremećaj ima oko 20… »